dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Festimatge per a José Beut i Ainhoa Menéndez

(1)

(1) Foto: Quim Botey

El Festival de la Imatge de Calella (Festimatge) va celebrar el passat diumenge la Gala de Cloenda de la desena edició, que va ser presentada per l’actriu Montse Alcoverro.

Durant l’acte de cloenda es van lliurar els Premis d’Honor del Trofeu Torretes de fotografia i curtmetratges, que van rebre José Beut Duato i Ainhoa Menéndez, respectivament. José Beut ha estat la gran sorpresa del festival, donat que ha guanyat del Trofeu Torretes de fotografia per segon any consecutiu. El curt guanyador ha estat “Stela”, el tercer film d’una trilogia que tracta els problemes socials des d’un enfoc que barreja el món real amb el món oníric, tal com va explicar la seva directora, Ainhoa Menéndez, en el moment de recollir el premi.

(2)

(2) Foto: Francisco Rojas

El Festimatge reparteix un gran nombre de premis: 85 de fotografia, 13 per curtmetratges (més 2 mencions) i dos premis per l’apartat de 9,5. Els premis van ser lliurats la nit de dissabte en un sopar que va aplegar una part dels guanyadors, donat que molts són de fora i no els ha estat possible desplaçar-se. La gala de lliurament de premis va estar presentada per la periodista de La Xarxa, Anna Cañigueral.

(3) Foto: Marçal Mora

(3) Foto: Marçal Mora

El cap de setmana han tingut lloc els actes vinculats al 9,5. Dissabte al matí, el Mercat del Col·leccionisme de cinema va rebre la visita d’una seixantena de persones. A la tarda, la sessió de Cinema Recuperat, amb la projecció del film “El Maresme, a través del tren de rodalies”, d’autor anònim i que ha estat recuperat per en Jordi Bails Castelló; i la projecció dels films a concurs dels Premis del 9,5, van comptar amb una quarantena d’assistents. Els films guanyadors d’aquests han estat “Mein opa hat gesagt…!”, de l’alemany Wolf Herman Otte que va rebre el Premi de Votació popular, i “Manhattan Melody”, de l’anglès Graham Murray, que va guanyar el Premi del Jurat.

Segons informa l’organització, aquesta nova edició del Festimatge ha comptat amb la participació de més de 400 fotògrafs, ha acollit més de 200 curts i unes 2.000 persones han participat en les diferents activitats dutes a terme durant tot el mes.

(1) José Beut Duato i Ainhoa Menéndez, Trofeus Torretes Festimatge 2015
(2) Foto grup Lliurament Premis Festimatge 2015
(3) Projeccions 9,5. Foto: Marçal Mora

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per