dissabte, 04 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Fil a l’agulla al port arenyenc

Foto: Ports

Foto: Ports de la Generalitat

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat aquesta setmana el procés de licitació del projecte d’obres de la zona de ponent al port d’Arenys de Mar. Segons informen fonts de la Generalitat, l’objectiu és optimitzar l’espai portuari, revitalitzar econòmicament l’àrea de ponent, i crear noves zones de passeig i de lleure per als ciutadans. També es millorarà l’accessibilitat i la mobilitat, i es potenciarà la connexió port-municipi. L’actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, té un  pressupost de licitació d’1,2 milions d’euros i un termini d’execució de nou mesos.

Les mateixes fonts recorden que aquestes actuacions s’han de dur a terme al contradic i a la zona adjacent estan incloses en el Pla especial del port d’Arenys de Mar. Així,  han d’acollir els usos destinats a activitats turístiques i de serveis, relacionades amb el port i el municipi. En aquest sentit, seran admeses activitats de lleure, restauració, turístiques, comercials, oficines i administració, que van adreçats al públic en general. També s’admeten  usos portuaris d’emmagatzematge, comercialització i distribució. Queden exclosos els usos de residència i de lleure musical nocturn.

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

El projecte preveu l’edificació de cinc locals a la zona del contradic, un cop retirada l’escullera, on es puguin desenvolupar noves activitats. A més, s’han d’ampliar les xarxes de serveis per donar cobertura a les necessitats dels locals. Així mateix, s’ha de crear un nou passeig per a ús ciutadà a nivell de sorra, al davant de la façana dels nous locals. Des d’aquest passeig s’accedirà a la Primera Platja i, a més, en el tram final es construiran unes escales per accedir a la dàrsena pesquera. El passeig enlairat de l’espatller ha de doblar les seves dimensions i, pel que fa a mobilitat, s’ha de mantenir una rampa d’accés al passeig enlairat per a les persones amb mobilitat reduïda.

Per altra banda, amb l’objectiu de fomentar els esports nàutics i la vela lleugera, també s’ha de construir una rampa d’avarada per a embarcacions lleugeres al costat de la bocana. A més, al final del contradic s’ha de crear un mirador perquè els visitants gaudeixin de l’operativa del port i de les vistes al mar.

1 comentari per a “Fil a l’agulla al port arenyenc”

  1. […] mateixes fonts han informat que aquestes obres hauran d’optimitzar l’espai portuari, revitalitzar l’àrea de ponent, crear nous espais de […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris