diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La B-502 té el tram amb més risc d’accident

B-502 | Foto: Street View

Carretera B-502 | Foto: Street View

El RACC ha participat novament en l’elaboració de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP i, per catorzena vegada, ha analitzat l’accidentalitat a la xarxa viària catalana. Enguany, l’EuroRAP senyala el tram de la B-502 entre Vilassar de Mar i Argentona com el tram de carretera amb més risc d’accident de Catalunya. Aquest tram maresmenc, juntament amb el de la BV-2041 – que enguany passa del primer al segon lloc del llistat – repeteixen dins d’aquesta taula per tercer any consecutiu.

Dels deu trams amb més risc d’accident, tres pertanyen a vies de la xarxa bàsica de carreteres, quatre pertanyen a la xarxa comarcal i la resta a la xarxa local. Dels deu trams d’alt risc de la llista, vuit pertanyen a la província de Barcelona, un a la província de Girona i l’altre a la província de Lleida

GIS, Map, Mapping Software, Geographic Information System, GIS, Geographic Information Software

Font: EuroRAP 2015

Per altra banda, la demarcació amb major percentatge de quilòmetres de risc ‘alt’ i ‘molt alt’ és Lleida amb un 39,8% (3,3 punts més que l’any passat), mentre que Tarragona és la que menys en té amb un 16%. Per a dur a terme l’anàlisi, el RACC compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris