diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La concessió del balneari penja d’un fil

Hotel Colón de Caldes d'Estrac | Foto: Aj.

Hotel Colón de Caldes d’Estrac | Foto: Aj.

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac està contemplant la possibilitat de rescatar la concessió del balneari de l’Hotel Colon “de manera immediata” a causa de “l’explotació deficient” de l’establiment. Segons el consistori, l’actual empresa concessionària està duent a terme una gestió “molt allunyada de les expectatives inicials”, i que “està perjudicant notablement el prestigi que el municipi vol tenir com a destinació termal de primera magnitud”.

Aquesta vegada, fonts de l’ajuntament han informat que els incompliments són “molt rellevants” i afecten al conjunt de les instal·lacions i al seu estat de conservació. En aquest sentit, les mateixes fonts han destacat el cas de la dutxa escocesa i la de l’aigua de mar, afectades ambdues per brots de legionel·losis, que ja han estat corregits. També fan referència a les desconnexions no refetes del subministrament d’aigua termal i d’aigua del mar, i que han comportat que l’establiment hagi perdut la qualificació de balneari termal i de talassoteràpia per passar a ser considerat un SPA urbà, malgrat es faci publicitat del contrari.

A aquestes irregularitats “greus per si mateixes”, el consistori hi ha afegit l’incompliment reiterat de les obligacions tributàries del Balneari que, a hores d’ara, ja deu a les arques municipals més de 65.000 euros corresponents a cànons i tributs no satisfets des de l’any 2012. A més, des del mateix ajuntament consideren “esgotades les vies de diàleg pels reiterats incompliments des que fins ara s’han mantingut amb els responsables de la concessió”. Malgrat tot, i independentment de les sancions que es derivin del nou expedient, el consistori ha requerit novament a la societat titular de la concessió per a que “repari immediatament les deficiències”, i per a que “mentre no ho faci, s’abstingui de divulgar publicitat enganyosa sobre els serveis que ofereix als mitjans de comunicació i a les xarxes socials”.

L’any passat, el consistori ja va tramitar un expedient informatiu per “incompliments greus” i, posteriorment, va obrir un segon expedient després de conèixer el contingut de les actes d’inspecció de l’Agència Catalana de Salut Pública que denunciaven “greus deficiències sanitàries” i decretaven el tancament provisional de les instal·lacions. Un cop resoltes la major part d’incidències, l’establiment es va reobrir.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris