diumenge, 18 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Declaració del Maresme veu la llum

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

La Coordinadora Preservem Maresme ha presentat aquest dimecres a Mataró la Declaració del Maresme 2015, amb l’assistència de representants de totes les formacions polítiques de la comarca. Segons recorden des de la coordinadora, aquesta declaració és fruit del recull de les reclamacions històriques i de moltes reunions amb representants polítics i socials del Maresme vers la mobilitat. Després d’un llarg període de consens, la declaració ha vist la llum amb l’objectiu de recollir “totes les sensibilitats” i fer un “front comú” per “esmenar i fer justícia als greuges” que, segons subratllen, pateix la comarca des de fa molts anys.

Les principals reivindicacions de la Declaració del Maresme, a la qual s’hi pot adherir qualsevol persona o entitat a a través d’internet, són demanar la conversió de l’autopista C-32 Montgat-Palafolls en la via de comunicació comarcal dels municipis del Maresme, lliure de peatge el 2016. Altres de les reclamacions són recuperar la façana litoral amb un nou model de mobilitat “basat en la sostenibilitat, l’ordenació del territori i el transport públic”. El document tampoc no oblida la inversió promesa per l’Estat de 400 milions d’euros en infraestructures a la comarca, dels quals la majoria van ser destinats per la Generalitat a altres àmbits que no tenen res a veure amb el Maresme.

Declaració del Maresme 2015

Per la conversió de l’autopista C-32 Montgat-Palafolls, en la via de comunicació comarcal dels municipis del Maresme, lliure de peatge el 2016.

Per la recuperació de la façana litoral i per un nou model de mobilitat basat en la sostenibilitat, l’ordenació del territori i el transport públic.

Ens expressem de forma unitària davant les administracions superiors que tenen la capacitat d’intervenció i d’inversió i

Declarem

Primer

– La reclamació unànime del territori per l’alliberament del peatge de l’autopista del Maresme i la seva conversió en via ràpida comarcal interurbana.
– Coneixedors que actualment la concessió acaba el 2021, instem a iniciar immediatament negociacions amb totes les parts implicades i a utilitzar tots els instruments polítics a l’abast, per fer possible el seu rescabalament no més enllà del 2016.

Segon

– La necessitat d’un nou model de mobilitat basat en la sostenibilitat, l’ordenació del territori i el transport públic, prioritzant la planificació i inversions en aquest sentit.

La reclamació al Govern de la Generalitat de la redacció del PLA DIRECTOR DE MOBILITAT del Maresme , al llarg del 2015, amb la participació i consens del territori. Que aquest contempli, posi data i proveeixi de mesures inversores urgents per tal de cobrir els següents àmbits:

– Millora dels accessos a la C-32, per donar servei adequat als municipis de la comarca, convertint-la així, en l’alternativa real a l’antiga N-II.
– La necessitat urgent i inajornable de recuperar la façana litoral i convertir-la en una via cívica, un gran passeig per vianants, ciclistes i de mobilitat urbana.
– Completar la inversió pública per la pacificació de l’antiga N-II i el traspàs de la seva titularitat i competències als ajuntaments.
– La millora de la xarxa actual de carreteres, enlloc de fer-ne de noves.
– La millora a curt termini del servei de ferrocarril, ampliació de capacitat i la recuperació dels trens directes fins l’aeroport.
– Potenciar solucions eficients com el bus ràpid i de manera coordinada amb les xarxes de bus urbanes.
– La creació d’espais d’aparcament per l’intercanvi modal.
– Que es contempli, a mig/llarg termini, solucions d’alta inversió en ferrocarril especialment la connexió ferroviària entre el Maresme i el Vallès.

Tercer

– Reclamem la inversió de la totalitat dels 400 M €, de recursos convinguts en ferm per a millores en las infraestructures i la mobilitat del Maresme, entre la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat.

Finalment, manifestem la voluntat de mantenir el diàleg amb l’administració de la Generalitat de Catalunya, defensant amb fermesa el posicionament expressat pel territori.

Maresme, Maig del 2015

 

2 comentaris per a “La Declaració del Maresme veu la llum”

  1. […] i Unió (CiU) era l’únic partit a nivell comarcal que encara no s’havia adherit a la Declaració del Maresme, la Federació nacionalista ha acordat […]

  2. […] Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres 30 de març la Declaració del Maresme que la Coordinadora Preservem el Maresme va promoure al mes de maig passat, coincidint amb les […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per