diumenge, 17 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La revista Som-hi! tanca la finestra

Equip Som-hi

.

Aquest mes de juliol de 2015, després de 37 anys i 9 mesos de vida, i de 423 números més algun d’extraordinari, els responsables de la revista de Malgrat de Mar Som-hi! han decidit tancar la finestra, una finestra que, segons recorden, han fet servir durant molts anys els malgratencs per opinar, denunciar, expressar, comunicar i manifestar.

Segons expliquen, prendre aquesta decisió no ha estat gens fàcil. “Molts sentiments contradictoris s’interposaven al que la raó ens deia, però tal com se sol dir, tot el que comença acaba, i el nostre Som-hi! no n’és cap excepció”, manifesten a través d’un comunicat.

Darrera portada del 'Som-hi'

Darrera portada del ‘Som-hi’

Una de les principals raons que els ha dut a prendre aquesta decisió són el fet d’estar publicant notícies que ja han quedat obsoletes, a causa de la immediatesa vertiginosa de les xarxes socials. També afegeixen que aquesta finestra, on la gent s’expressava, s’ha deixat d’utilitzar de manera ostensible des de fa temps. A més, argumenten que el fet de publicar la revista mensualment, amb les preocupacions, la feina i els neguits econòmics que comporta, “ha deixat de tenir sentit”. Per últim, consideren que el cicle vital de la revista “s’ha exhaurit” i, després de néixer i mantenir-se amb vigor, ha arribat al darrer alè.

Tot i que deixaran de publicar la revista en format paper i digital, encara estan pendents de decidir si continuarà actiu el blog i el perfil al Facebook. També han anunciat que no tancaran l’entitat editora, S.A.P.L.O., perquè consideren que encara pot ser útil als malgratencs i, per tant, els socis de l’entitat mantenen plenament la condició de soci.

Membres

Membres de redacció en diferents etapes

Finalment, l’equip del Som-hi! ha enviat un missatge d’agraïment per la fidelitat i l’interès a totes les persones que han seguit la publicació malgratenca. Les reaccions no s’han fet esperar, i nombrosos lectors han respost també amb agraïment per la feina feta a totes les persones que han fet possible el Som-hi! cada mes durant prop de quatre dècades.

2 comentaris per a “La revista Som-hi! tanca la finestra”

  1. […] posarà a l’abast de tothom. Tots els números d’aquesta publicació, nascuda al 1977 i desapareguda al 2015, han estat digitalitzats i podran ser consultats a partir del proper diumenge 30 […]

  2. […] dos anys, la revista malgratenca ‘Som-hi!’ va tancar portes però, com a entitat, continua fent activitats. Coincidint amb la darrera Festa Major, […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per