dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La teva escola potencia el talent?

.

.

Hi ha molts llibres, articles i blogs que parlen de la gestió del talent a l’escola però, la meva experiència em diu que, en el nostre entorn, s’ha avançat ben poc en aquest aspecte i que estem molt lluny d’aconseguir les dades europees: “En una escola que gestiona bé el talent la participació de les famílies i els alumnes augmenta més del 49% i el rendiment dels nois i noies més d’un 20%”.

Quins són els punts claus que ens poden indicar si una escola gestiona bé el talent ? Anem per parts:

.

.

1. Compartir els valors de l’escola. Els valors contradictoris, la gran diferència entre el que uns i altres consideren important o no, perjudica seriosament la relació escola-família i el rendiment dels alumnes. Fixeu-vos, què passa en centres educatius que proposen valors que no estan ben alineats amb els dels nois o les famílies? Sovint els qui s’hi matriculen, tard o d’hora en surten malparats sentint-se dir: “si no li agrada aquest tipus d’escola ja sap què ha de fer”.

.

.

2. El talent dels professionals. Si els membres de l’equip directiu no apliquen la gestió del talent entre els mestres, com podran fer-ho els docents a les aules? Novament us convido a fixar-vos ens els centres del vostre entorn, aquells en els que teniu pensat matricular els vostres fills, penseu que els equips directius són bons gestors del talent que hi ha entre el professorat? Potencien mestres creatius i amb iniciativa o posen els càrrecs i les tutories a mans de persones submises a les seves ordres i idees?

3. El talent de l’estructura escolar. També hi ha un talent en la pròpia estructura de l’organització escolar. El detectarem si hi ha espais i reunions que facin possible les alternatives; si hi ha espai al web escolar per a veus crítiques, si es deixa la porta oberta a posar o no comentaris a les xarxes socials…o si es silencia tot el que puguin ser veus discordants. Es tracta d’anar un pas més enllà de l’arcaica enquesta de satisfacció anual. Es tracta de crear autèntics fòrums de participació, debat i decisió.

.

.

4. L’empoderament. Una escola directiva no empodera ni els seus càrrecs, ni els seus mestres, ni el seu alumnat, ni les seves famílies. No els dóna poder per a res que no convingui a la línia oficial. Pareu atenció: qui hi ha a l’AMPA, qui són els delegats de classe, qui es presenta al Consell Escolar? En els centres poc talentosos els seients acostumen a estar ocupats per aquells que no van tenir temps d’escaquejar-se.

Queda molta feina per fer en el món de la gestió del talent a les aules i escoles catalanes. Tot i així, ser-ne conscients és el primer pas per a començar a actuar.

David Domínguez | Coach de labonaeducacio.cat

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per