dimarts, 12 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Lectors de matrícules per frenar els robatoris

.

.

Davant l’increment de robatoris a domicilis dels darrers dies, l’Ajuntament d’Alella ha informat a la ciutadania que està treballant en coordinació amb els Mossos d’Esquadra de l’àrea policial del Baix Maresme per tal de minimitzar el nombre d’aquests delictes, que també estan afectant a tots els municipis de l’entorn. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alella està finalitzant els plecs per treure a licitació abans de dues setmanes un servei de vigilància preventiva al municipi basat en lectors de matrícules.

Segons informa l’alcalde, Andreu Francisco, aquest sistema té una triple funció: una primera de dissuasió, la segona de resposta ràpida de la policia en detectar un vehicle sospitós, i la tercera d’investigació a posteriori. L’alcalde ha avançat que esperen poder posar-ho en funcionament durant el primer trimestre de 2016. Francisco ha explicat també a través de les xarxes socials que, tot i que aquestes mesures no evitaran que es continuïn produint robatoris, s’espera que en redueixin el seu nombre. L’alcalde ha subratllat la importància de la col·laboració ciutadana per protegir les seves llars i per informar la policia davant qualsevol sospita.

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Per altra banda, el consistori alellenc ha aprovat un concurs per a la incorporació d’entre tres o quatre nous agents per al cos de la policia local, que haurien d’estar operatius a finals del mes de gener. Segons informa l’ACN, entre gener i novembre de 2015 hi hagut 63 assalts a llars del municipi, mentre que durant el període 2010-2013 les xifres estaven al voltant de la trentena.

Imatge: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per