diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix la plataforma Preservem el Litoral

Foto: Google Maps

Foto: Arxiu

Aquesta setmana s’ha constituït a Arenys de Mar la plataforma ciutadana Preservem el Litoral. Aquesta nova plataforma, integrada dins la coordinadora Preservem el Maresme, està formada per tècnics ambientals, professionals del sector pesquer i turístic, ciutadania organitzada i organitzacions polítiques i cíviques amb implantació a tota la comarca.

A través d’un comunicat, els membres de Preservem el Litoral manifesten que la plataforma neix de la consciència que el litoral de la comarca del Maresme i el delta de la Tordera han patit més de mig segle “d’intervencions insostenibles”. També destaquen la preocupació especial per la continuïtat de les intervencions de regeneració que suposa el nou pla d’actuacions al litoral del Maresme realitzat pel Ministeri de Medi Ambient estatal i que, segons denuncien, torna a optar fonamentalment per intervencions basades en l’extracció de sorres del fons marí i la modificació de la morfologia del litoral amb la construcció d’espigons obviant una visió global.

Els membres de la plataforma subratllen que es tracta d’un projecte amb base geològica marina i aplicacions d’enginyeria que “no ofereix estudis interdisciplinaris tant de la diagnosi com de les intervencions a realitzar”. Per últim afegeixen que aquest projecte “obvia la necessària modificació del model de gestió de l’aigua i els sediments a les conques, els compromisos de bypass incomplerts pels ports esportius i la necessitat d’una participació dels diversos agents del Territori”.

A partir de la seva creació, formalitzada aquest dilluns 13 de juliol, la plataforma ha iniciat la recollida de signatures amb un manifest, ha redactat una moció que es presentarà a tots els municipis del Maresme i al Consell Comarcal, crearà una comissió tècnica i prepara diversos actes informatius, mobilitzacions i gestions per capgirar la política sobre el litoral maresmenc.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris