diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Noves ambulàncies del SEM al Maresme

Foto: CatSalut

Les noves ambulàncies | Foto: CatSalut

A partir d’aquest dijous el CatSalut posa en funcionament 24 noves unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al Barcelonès Nord i Maresme – 21 ambulàncies de Suport Vital Bàsic (SVB) i 3 unitats de Suport Vital Avançat (SVA) – que abastaran a més de 800.000 habitants. A aquestes incorporacions, que formen part del desplegament gradual del concurs de Transport Sanitari Integrat a tot el territori català, també s’hi afegeixen 32 ambulàncies noves al Vallès Occidental.

Les noves unitats són d’un sol color – groc – per evitar difícils retolacions corbades i per facilitar les reparacions de possibles ratllades o cops. Les noves ambulàncies també incorporen canvi automàtic, il·luminació led i actualitzen tota l’electromedicina, incloent un nou equipament monitor, cardiocompressor i respirador d’última generació. A banda, s’han ampliat equipaments com el sistema de retenció, mobilització i immobilització infantil.

Per altra banda, a partir d’ara, el SEM s’encarregarà de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, fins ara coordinada entre el CatSalut (per al transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). L’objectiu és millorar la coordinació de les dues modalitats de transport, l’ús dels recursos i la gestió dels mateixos.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris