dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda signa amb un grup inversor francès

Imatge: Google Maps

Imatge: Google Maps

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha aprovat la signatura d’un conveni de planejament urbanístic amb el grup inversor francès JPB Investissement, per al desenvolupament d’un àrea de superfícies comercials mitjanes – fins a 2.500 m2 – en els terrenys del pla parcial PP1, així com d’un eix comercial que acabaria unint l’Avinguda Hispanitat amb Pineda Centre. Al voltant d’aquesta zona també hi haurien d’altres espais destinats a usos turístics i de lleure.

Segons informen des del consistori pinedenc, el conveni preveu la construcció de fins a 40.000 m2 de sostre comercial en una superfície total de 120.000 m2 de sòl, amb una inversió global que superaria els 40 milions d’euros, i la creació d’entre 1.000 i 1.500 llocs de treball. La resta del PP1 es destinaria a usos de sòl residencial i hoteler, a equipaments i a un gran parc al costat de la riera.

Les mateixes fonts han informat que durant els darrers dos anys l’Ajuntament ha estat treballant “discretament” en la proposta d’aquest projecte a inversors nacionals i internacionals que poguessin estar interessats en rendibilitzar el potencial que ofereixen aquests terrenys. En aquest sentit, el consistori va destacar com a punts forts de la zona la seva situació i comunicacions òptimes, i que compta amb una àrea d’influència comercial que pot anar des de Barcelona fins a Girona.

Entre altres punts l’acord preveu que, una vegada els inversors disposin de drets de propietat majoritaris sobre l’àmbit del PP1, l’Ajuntament impulsarà una modificació del planejament urbanístic que permeti desenvolupar el projecte comercial. A partir d’aquest punt, els inversors es fixen un termini màxim de 36 mesos per executar les obres d’urbanització i construcció, i comercialitzar els establiments, que serien gestionats en règim de lloguer per la pròpia empresa JPB Investissement. L’empresa francesa, radicada a Nimes, està especialitzada en el desenvolupament integral (construcció, comercialització i gestió) d’espais comercials, hotelers i residencials.

L’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), ha fet pública la seva satisfacció manifestant que “aquest acord és el punt de partida d’un projecte pot canviar el futur del nostre poble, que ha de contribuir a complementar i reactivar l’activitat econòmica no només del municipi sinó també de la comarca, i, el que és més importat, que ha de generar ocupació per als ciutadans de Pineda”.

Acords principals

El consistori pinedenc ha ofert al grup inversor “plena col·laboració” com a administració; la intermediació amb la Generalitat de Catalunya – amb la qual avancen que ja han mantingut diversos contactes -; la disponibilitat dels serveis del Centre Innova; i diversos incentius fiscals sobre les llicències d’obra i activitat dels establiments comercials. Segons l’Ajuntament l’objectiu és “facilitar-ne la seva implantació i la creació de llocs de treball”.

Les mateixes fonts han informat que per la seva banda, JPB Investissement s’ha compromès, entre d’altres, a promoure la selecció i formació del treballadors dels establiments comercials a través del Centre Innova; a la contractació prioritària de treballadors residents a Pineda de Mar; a elaborar un Pla de dinamització global del comerç local, perquè en surti reforçat amb el desenvolupament de l’àrea; a donar un tracte preferent al comerciants locals que puguin tenir interès a implantar-se al nou espai; i a plantejar un model comercial que contribueixi a dinamitzar i cercar sinèrgies de creixement amb els sectors del comerç, turisme, restauració, indústria, logística i serveis ja establerts al municipi i la comarca.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris