diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Impulsaran accions de suport al president Mas

Puigdemont

Carles Puigdemont | Imatge: AMI

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural preparen accions de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, l’ex vicepresidenta, Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, arran de la seva imputació per l’organització de la consulta del 9N. Aquestes accions es concretaran la pròxima setmana, segons s’ha acordat a la reunió extraordinària del Consell Executiu de l’AMI celebrada avui a Argentona, en la que han participat també el president de l’ANC, Jordi Sànchez, i el responsable de l’àrea institucional d’Òmnium Cultural, Jordi Bosch.

Segons ha explicat el president de l’AMI, Carles Puigdemont, s’ha de “donar una resposta única i conjunta al què és una agressió a la democràcia en tota regla”, perquè en “aquestes darreres hores la indignació ha estat creixent” per “aquesta sensació d’agressió col·lectiva com a país a drets fonamentals”. D’altra banda, el comitè executiu de l’AMI ha valorat molt positivament -i en clau municipalista – el resultats de les eleccions del 27 de setembre (27S), destacant que l’independentisme s’ha imposat a 911 municipis de Catalunya (el 96 % del total), així com a 36 de les 42 comarques (85,7% del total).

Per altra banda, amb 14 alcaldes electes com a diputats en aquestes eleccions, Puigdemont ha volgut destacar que “els membres de l’AMI i el municipalisme estan més presents que mai al Parlament per seguir donant suport al procés, i per a què els ajuntaments siguin una peça cabdal en la construcció del nou país”, ha conclòs.

Des de les darreres eleccions municipals l’AMI ha rebut 65 noves adhesions: 59 municipis, 4 consells comarcals i 2 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD).

1 comentari per a “Impulsaran accions de suport al president Mas”

  1. […] de la reunió que vàrem mantenir la setmana passada, a Argentona, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris