diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sancionat per animar a la participació el 27S

Joan Rabasseda | ERC Arenys Munt

Joan Rabasseda | Foto: Arxiu

La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha imposat una sanció de 600 euros a l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC), i una altra sanció de 600 euros més al consistori arenyenc per l’enviament d’una carta que convidava a la participació ciutadana a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S. El Partit Popular va presentar una denúncia que ha acabat ara amb un expedient administratiu sancionador.

L’expedient de la JEZ, tramès el 25 de novembre, donava un termini de 24 hores per presentar recurs. La Junta Electoral de la Zona considera que la carta de l’alcalde arenyenc, que també es va publicar al web municipal, constitueix una infracció de l’article 50 de la LOREG.

El govern municipal ha presentat el recurs dins del termini en considerar que la crida a la participació és un dret reconegut en democràcia, alhora que puntualitza que l’alcalde no demanava el vot per cap formació política. Rabasseda ha manifestat sentir “tristor” per aquest afer i creu que amb el PP s’ha perdut qualitat democràtica. També ha mostrat la seva preocupació pel que considera una pèrdua progressiva de la independència de poder judicial de l’Estat espanyol.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, ha manifestat el seu suport a l’alcalde arenyenc i considera que no hi ha cap motiu per aquesta sanció. Segons Puigdemont, la carta enviada “només es feia única i exclusivament una crida a la participació a les eleccions, sense demanar el vot per cap força política concreta, sense lemes, eslògans ni expressions de cap candidatura”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris