diumenge, 08 de desembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Jordi i el drac interior

David Domínguez

David Domínguez

Sóc català i per a mi el dia de l’amor i de la llibertat és el 23 d’Abril, la Diada de Sant Jordi.

Pocs pobles saben agermanar en una sola celebració els símbols de la cultura, l’amor i la superació personal i col·lectiva. Lluitar, donar, rebre, oferir, felicitar, agrair…potser caldria que ens preguntéssim com anem nosaltres de totes aquestes accions, oi? Que féssim allò tan saludable de mirar-nos al mirall i preguntar-nos: ja en sé jo de lluitar, de donar, de felicitar o d’agrair? La llegenda de Sant Jordi ens dóna la possibilitat de connectar amb tot el nostre potencial i amb tots els rols que podem desenvolupar davant el món.

Cada dia ens enfrontem a dracs interiors (les pors, les angoixes, les limitacions i els obstacles que ens impedeixen avançar), la qüestió és: quan ens decidirem a ser cavallers (que s’esforcen, actuen, prenen la iniciativa i lluiten) per alliberar l’amor que portem dins i que ens ha de permetre donar-nos a nosaltres mateixos i oferir als demés tot l’amor i tot el potencial que tenim dins?

Connectar amb el nostre Sant Jordi particular és la tasca que ens pot facilitar un bon coach. Acompanyar-nos en el procés de buscar dins nostre el salvador que ens ajudi a vèncer les pors i superar els problemes amb valentia, coratge, generositat, contribució a la comunitat, fe, esperança, servei…

.

.

Sant Jordi és escriptor d’una història apassionant: la del canvi. Enfrontar-se el drac és recuperar el poder de reescriure la pròpia vida, de tornar a ser el protagonista, de sortir-se del guió establert pels altres, de donar a la nostra existència el sentit i direcció que volem…i no el que ens ha marcat “la zona de confort” amb la dolorosa entrega de sacrificis i renúncies periòdiques.

Hi ha qui tria esperar, és cert. Alguns es col·loquen en el món esperant que vingui un cavaller ben armat amb la seva llança i els salvi mentre constantment es queixen de la seva desgràcia i de la mala sort de viure en aquest món. Tots en tenim exemples entre els amics, a la feina…a la televisió. I amb la seva queixa constant i amb les seves pors, arrosseguen els demés al desànim i a la passivitat. Potser, fins i tot, nosaltres mateixos ens hem trobat en aquesta situació de desànim i pèrdua de fe, oi?

És aleshores, quan un bon coach, ens planteja preguntes simbòliques que ens poden fer reflexionar. Preguntes que poden fer-nos prendre consciència, veure les coses des d’una perspectiva diferent i que ens permeten enfocar-nos en una nova direcció:

¿En quines situacions actues com el poble poruc?
¿Què li passa a la teva princesa, al teu amor, al teu potencial, aleshores?
¿Qui esperes que, per art de màgia, el vingui a salvar? ¿Ve algú?
¿Quin és el preu que estàs pagant dia rera dia en forma d’infelicitat, resignació, baixa autoestima?
¿Quins són els dracs que t’amenacen?
¿De quines armes disposes per enfrontar-t’hi?
¿Què ha de passar perquè despertis el teu Sant Jordi?

Aquest 23 d’abril regala’t una rosa, regala’t llibertat, regala’t una història apassionant escrita per tu mateix amb un final sorprenent i alegre.

Aquest Sant Jordi, regala’t futur.

David Domínguez | Coach de La Bona Educació.cat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per