dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Teatre i música

Raimon Miranda

Raimon Miranda

Aquest mes us vull parlar de teatre i música. El teatre ha estat al Centre Cultural, on s’ha realitzat des del 25 de gener fins a l’1 de març el XXXVI Concurs de Teatre Amateur de Pineda. Hem pogut assistir pràcticament a totes les representacions, en total, 5 de les 6 escollides pel concurs, i he pogut comprovar i constatar un nivell força bo, a vegades fins i tot excel·lent, de les obres presentades. Un aplaudiment ben fort per dur el bon teatre a Pineda.

L’altre notícia, és que l’Associació Cultural Mare Nostrum ha organitzat dos grans concerts a l’Escola Sant Jordi de Pineda, on van demostrar que estan creixent considerablement com a entitat local. El primer va ser el dia 8 de febrer, amb la soprano Mar Gómez, que acompanyada del quartet de corda Belcanto Quartet va donar tot un recital d’òpera, amb una veu molt potent que va entusiasmar el públic assistent, que omplia de gom a gom, el vestíbul.

El segon concert va ser el 22 de febrer, amb la magnífica pianista pinedenca però establerta a Suïssa, Ruth Lluís, i la seva filla al violoncel, Ariadna Chmelik, que malgrat la seva joventut, va deixar tothom enlluernat amb la seva sensibilitat per tocar melodies de gran bellesa i per fer-ho amb molta professionalitat. El meu pronòstic és que segur que arribarà molt lluny, aquesta jove artista.

Finalment, l’amic David Torné ha tret el seu nou i ja cinquè CD. Els tres primers eren instrumentals; al quart es va passar a la cançó catalana, del qual van fer 5 videoclips per la productora Montpalaufilms (que per cert, l’altre dia, van estar filmant un vídeo en el Parlament de Catalunya, per al diputat Pere Aragonés). I és que ja ens ha encarregat quatre videoclips més, d’aquest nou CD, amb el títol de «No et sents realitzat». La gran diferència amb l’anterior és la d’un major ritme de les melodies en les cançons, que segueixen sent en català. Jo diria que la millor peça és la dedicada a sa mare, anomenada «La reina del jardí», que serà una de les escollides que filmaren aviat a Canet, a la mateixa casa materna i en color sèpia, ja que per mi, és el color de la memòria i dels records. Ara, la primera que filmarem i en blanc i negre serà la que dóna títol al nou CD i segurament la més comercial. També estem preparant dos videoclips més per al grup pinedenc però resident a Lleida, Via Lliure; on pot ser que hi participi el conegut cantant català, Pau Riba.

Raimon Miranda | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris