diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aproven el perllongament de la C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret

Font:

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat definitivament el projecte de traçat del perllongament de la C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret de Mar. Segons informen fonts del Departament, aquesta futura carretera, lliure de pagament, donarà continuïtat a l’autopista, i millorarà l’accessibilitat i la mobilitat en aquest entorn de la Costa Brava. Les obres compten amb un pressupost estimat d’uns 71 milions d’euros.

El tronc principal de la nova carretera tindrà una longitud de 6,5 quilòmetres; des del final de l’actual C-32 (enllaç amb la GI-600), al terme de Tordera, fins a la C-63 a Lloret de Mar. La infraestructura comptarà amb una connexió amb la GI-682 (carretera de Lloret de Mar) mitjançant un ramal d’1,1 quilòmetres de longitud i un carril per sentit. En total, l’actuació abastarà 7,6 quilòmetres de longitud.

La GI-600, a Tordera | S.V.

La GI-600, a Tordera | Foto: S.V.

La futura via estarà formada en la major part del recorregut per tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana per afavorir la seguretat viària; en alguns trams, s’han previst dos carrils en tots dos sentits per a facilitar els avançaments de vehicles lents. La Generalitat preveu que els treballs del perllongament comencin durant la tardor vinent, amb una durada màxima de dos anys i sis mesos.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimecres l’aprovació definitiva del projecte.

Dos túnels i cinc viaductes

Segons el traçat aprovat, la nova carretera salva l’orografia de l’entorn mitjançant cinc viaductes i dos túnels. El perllongament de la C-32 descongestionarà la GI-600 i la GI-682, dues vies que actualment registren un trànsit d’uns 20.000 vehicles diaris. Per altra banda, el Departament ha informat que redactarà un projecte de mesures correctores complementari al de la declaració d’impacte ambiental, en consens amb els ajuntaments de la zona, per aconseguir la millor integració d’aquesta infraestructura al territori, incloent-hi mesures de protecció acústica amb l’entorn.

 

1 comentari per a “Aproven el perllongament de la C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret”

  1. […] favorablement la petició de suspensió cautelar de les obres de prolongació de l’autopista C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret de Mar. La Plataforma ciutadana Aturem la C-32, que ha donat a conèixer aquesta resolució amb data 21 de […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris