diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Mar, tercer en el rànquing de municipis ‘en blanc’ d’accés a Internet

Imatge: Google Maps

Imatge: Google Maps

Segons un estudi realitzat per l’operadora de serveis per satèl·lit Quantis, més de 170.000 catalans no tenen accés a Internet de qualitat a través de les operadores convencionals d’ADSL, Fibra Òptica o WiMAX. L’estudi inclou dades de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Un total de 175.281 catalans que majoritàriament es localitzen en zones amb escassa densitat de població o de difícil accés són els més perjudicats perquè, segons aquest estudi, la cobertura de les grans operadores no supera en cap cas el 30%. Així, zones de Catalunya on també hi ha nombroses empreses, majoritàriament pimes, es troben amb dificultats en la seva activitat empresarial per l’absència d’unes comunicacions essencials per al seu negoci.

El rànquing de municipis catalans “en blanc” l’encapçalen Vilanova i la Geltrú, amb 66.275 persones sense Internet de qualitat; Vilafranca del Penedès, amb 38.929; Arenys de Mar, amb 15.224; i Badia del Vallès, amb 8.227 veïns.

Segons el director general de Quantis, Aquilino Antuña, “hi ha molts punts blancs a tota la geografia espanyola”, i aquestes zones “inclouen polígons industrials, zones suburbanes i municipis de mida mitjana on les connexions de banda ampla tenen escassa qualitat o simplement no existeixen”. Per últim, Antuña aposta pel satèl·lit perquè “és l’única tecnologia que arriba a tot arreu i l’única que arriba on no arriben les altres”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris