diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenca la nova etapa de la Font del Cargol

Portada del llibre

Portada del llibre

Amb la publicació del llibre d’Albert Calls ‘Poesia, llengua i llibertat. El grup de la Font del Cargol, els Quaderns de la Font del Cargol, els llibres que van donar a conèixer els escriptors maresmencs dels anys vuitanta han tornat a les llibreries.

‘Poesia, llengua i llibertat’ és una antologia i assaig dels vint-i-cinc títols i autors de la primera etapa de l’editorial, entre 1978 i 1984. L’estudi i tria els ha realitzat l’escriptor de Cabrera de Mar Albert Calls. La portada està il·lustrada amb una obra de Joan-Pere Viladecans que el pintor va cedir l’any 1978 per fer el cartell de les Jornades Poètiques del Maresme.

El segon títol de la col·lecció serà el poemari ‘El torn’, de Clara Mir, guardonada amb el Premi Marià Manent 2015. Amb aquest volum, els Quaderns recuperen l’edició del premi que es concedeix a Premià de Dalt des de fa quaranta anys.

‘La música i nosaltres’, un text entre la crònica i l’assaig de Vicenç Pagès i Jordà, serà el tercer títol. I el quart serà ‘Lifting’, els contes complerts de l’escriptor i guionista premianenc Pep Bras. Els Quaderns editaran majoritàriament autors del Maresme.

La clau del projecte són els subscriptors. La fórmula és simple, i es fonamenta en un exercici de confiança mútua: el lector es compromet a comprar cada llibre i l’editor a posar en circulació aquelles obres que el lector encara no sap que vol llegir. És el mateix model que ja va funcionar a la primera etapa. El subscriptor no ha de pagar cap quota fixa, l’editor cobrarà cada llibre un cop el lector l’hagi rebut al seu domicili.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris