diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Busquen a Sant Pol el millor cuiner jove de Catalunya

Mauro

El xef argentí Mauro Colagreco

L’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar celebrarà el proper dilluns 4 d’abril la final de la 30ª edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya. En aquesta edició, el centre universitari ha convidat el xef argentí Mauro Colagreco, guardonat amb dues estrelles Michelin pel seu restaurant Mirazur, ubicat a Menton (França), que també presidirà el jurat del certamen.

El Concurs de Cuina Jove de Catalunya es dirigeix a estudiants o professionals del món de la gastronomia menors de 28 anys, que presentaran un plat de lliure elecció. Aquest any, però, la temàtica és la presència de la fruita a l’alta cuina, de manera que totes les propostes hauran d’incloure aquest tipus d’aliment. Precisament, Colagreco impartirà una classe magistral prèvia a la celebració del concurs sobre la utilització de la fruita a l’alta cuina.

El guanyador absolut del concurs representarà Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award, que se celebrarà el 14 de novembre de 2016 em el mateix Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. L’acte forma part del programa oficial de l’European Region of Gastronomy, rol que aquest any assumeix Catalunya i que comptarà amb Joan Roca i Carme Ruscalleda com a presidents del jurat.

L’Hotel-Escola entregarà el Premi Absolut al guanyador del concurs, però també es recompensaran la destresa i tècnica d’elaboració –un guardó atorgat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia-, la imaginació i creativitat –Generalitat de Catalunya- i la millor presentació –Ajuntament de Sant Pol de Mar-. El jurat presidit pel xef Colagreco el completaran el President del Consell de Direcció de l’Hotel-Escola de Sant Pol, Ramon Serra; el President de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Joan Ras; el gastrònom Josep Vilella; el Rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet; la Directora de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, Diane Dodd, i el responsable de Saber y Sabor, Fernando Toda.

Imatge: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris