dissabte, 19 de octubre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Condemnat per l’assassinat de la seva dona

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Un jurat popular ha declarat a Joan Puigpey Ferrés culpable de l’assassinat de la seva dona comès la matinada del 12 de novembre de 2010 a la casa on vivien a Vilassar de Dalt. El cas va causar una forta commoció al municipi maresmenc, on es va decretar dos dies de dol oficial.

Segons informa el 9Nou, el veredicte per unanimitat del jurat popular no aplica cap a atenuant i sí, en canvi, els agreujants de parentesc i traïdoria, perquè es considera provat que va atacar la seva dona mentre dormia i quan es trobava sota els efectes de medicació. Ara, la sentència haurà d’acabar determinant la condemna però, segons aquesta informació, no serà inferior als 17 anys de presó. El veredicte es va donar a conèixer el passat 19 de febrer a l’Audiència de Barcelona. A petició de les acusacions, la magistrada va decretar l’ingrés a presó de forma immediata, encara que la sentència no serà ferma.

Joan Puigpey, veí de Vilanova i actualment resident a Montornès, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra quatre mesos després del crim. En un primer moment, els agents l’havien detingut perquè l’acusat va simular un robatori a la casa, fet que el veredicte també entén com a provat. Segons informa el mateix rotatiu, en el veredicte, el jurat popular considera provat que la dona morta havia descobert la relació extramatrimonial que mantenia Puigpey amb Sandra Marina Montes de Oca, que també estava acusada. També es veu provat que la víctima li havia notificat a l’acusat la seva intenció de separar-se. La parella no tenia fills i, segons el testament, tot el patrimoni de la família de la dona havia de ser per al seu marit. En aquest sentit, el tribunal entén que l’acusat va decidir posar fi a la vida de la seva parella per la por de perdre tot aquest patrimoni davant de la voluntat expressada per ella de separar-se.

Per altra banda, el jurat ha trobat culpable de denúncia falsa l’actual parella de Puigpey, Montes de Oca, amb qui ja mantenia una relació sentimental en el moment dels fets. Pocs mesos després de la detenció de Joan Puigpey, va denunciar als Mossos de Granollers que havien rebut un anònim d’una persona que s’atribuïa l’encàrrec de la mort de la veïna de Vilassar de Dalt i els amenaçava de mort a ells. La investigació policial, però, va determinar que l’havia escrit ella mateixa. Un fet que avala la resolució del jurat. En canvi, l’acusada no ha estat condemnada per encobriment com demanaven les acusacions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per