diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Costes aposta per construir passeres per connectar les platges d’Arenys i Caldes

La visita d'aquest dijous | Foto: A.A.M.

La visita d’aquest dijous | Foto: A.A.M.

La cap de la demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri de Medi Ambient, María Toledano, va visitar aquest dijous, al matí, acompanyada per tècnics del seu departament, el tram de passeig entre Arenys de Mar i Caldes d’Estrac, més concretament entre les platges de les Roques d’en Lluch i de la Musclera.

L’objectiu de la visita era comprovar de primera mà la manca de continuïtat del passeig impulsant un projecte que connecti ambdues platges amb garanties i seguretat per a les persones que fan ús d’aquest camí diàriament. Fonts del consistori arenyenc recorden que, actualment, l’única possibilitat d’arribar a peu a la Musclera des d’Arenys de Mar és travessant la via de tren i superant la penya de la Musclera pel lateral de la carretera, amb el conseqüent risc i perill que això suposa.

Foto: Aj. Arenys de Mar

Foto: Aj. Arenys de Mar

L’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, i la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, van mantenir una reunió el passat 8 de setembre amb Toledano amb l’objectiu que Costes de l’Estat o bé recuperi el projecte elaborat l’any 2010, o bé en facin un de nou més adequat pressupostàriament. Finalment, l’Ajuntament ha confirmat que aquesta darrera opció és la que els tècnics de Costes tiraran endavant.

Després de la visita sobre el terreny, els tècnics han determinat que la solució més viable passa per la construcció d’una passera que enllaci el final del passeig de les Roques d’en Lluch amb l’entrada del túnel. Un cop allà, es farà una passera elevada que connectarà amb el pas de vianants que actualment ja hi ha paral·lel a la carretera. Segons informen les mateixes fonts, els tècnics estimen que podrien tenir enllestit el projecte pel proper mes de novembre.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris