dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desmantellen una xarxa de falsificació amb epicentre al Maresme

.

Fotos: Guàrdia Urbana de Barcelona

Una investigació conjunta de Vigilància Duanera de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha desmantellat una xarxa de falsificació i distribució de productes destinats a la venda ambulant no autoritzada a la zona del litoral de Barcelona.  L’operació es va iniciar el passat mes de març sota la ordre del Jutjat d’Instrucció 32 de Barcelona. El resultat d’aquella operació va ser de 6 persones detingudes, una persona investigada, i la intervenció de 14.000 productes falsificats valorats en més de 400.000 euros.

.

.

Les posteriors investigacions es van centrar en conèixer l’origen d’aquests productes. Finalment, es va detectar que una part important s’estava fabricant a Catalunya a través d’una important xarxa que tenia el seu epicentre en un domicili d’Òrrius. En aquest domicili, presumptament, es dirigia una organització especialitzada en la fabricació i distribució de productes falsificats de les primeres marques del mercat.

L’organització disposava de dos branques: una dedicada a la confecció de productes falsificats de peces de vestir i esportives de primeres marques, ubicada a la zones industrials de Mataró i de l’Hospitalet del Llobregat; i un altre de distribució dels productes falsificats ja finalitzats que es trobava a Barcelona i Badalona. El presumpte cap de l’organització i els seus col·laboradors, que treballaven sota demanda, utilitzaven tallers tèxtils i empreses d’arts gràfiques de la zona de la capital del Maresme on es plagiaven les peces fins al mes mínim detall, incloent etiquetes, botons, bosses d’embalatge amb el logotip de les marques i els propis cartrons d’embalatge.

.

.

Segons informa la Guàrdia Urbana de Barcelona, els productes eren falsificacions d’alta qualitat, pràcticament iguals a les originals, i algunes d’elles difícils de trobar en al mercat negre d’aquest tipus de productes, la qual cosa va ocasionar una gran demanda. Aquesta xarxa també comptava amb maquinària industrial especialitzada per a la confecció de les peces a gran escala. Per altra banda, el cap de l’organització disposava d’una xarxa de distribució que estava formada per persones amb una amplia experiència en la distribució de productes falsificats, fet que facilitava el seu constant i sistemàtic repartiment sense la necessitat de disposar d’un gran stock de productes.

Finalment, el passat 24 de novembre, un operatiu amb més de 200 agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, del Servei de Vigilància Duanera, i la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Badalona, L’Hospitalet de Llobregat i la Policia Local de Mataró, van fer l’entrada i perquisició a 15 domicilis de Barcelona (2), Badalona (4), Mataró (8) i L’Hospitalet (1). En total es van detenir 9 persones, entre les quals hi hauria el suposat cap de la trama, i 17 persones investigades. Durant l’operatiu es van comissar 118.000 productes falsificats, amb un valor de mercat d’uns 4 milions d’euros i 12 planxes de falsificar etiquetes de primeres marques. També es van localitzar i immobilitzar 32 màquines de confecció i bordat industrials valorades en més de 200.000 euros, documentació diversa amb factures i demandes de gènere falsificat, i 300 disquets amb el software per l’automatització de la maquinaria per la creació dels logotips de les principals marques del mercat.

En el seu conjunt, la investigació que es va iniciar fa deu mesos ha finalitzat amb 15 persones detingudes i 18 investigades en una de les operacions més important contra la distribució de productes falsificats.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris