dijous, 23 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detenen un presumpte piròman a Premià de Mar

Un contenidor cremat a Premià de Mar | Arxiu

Un contenidor cremat a Premià de Mar | Arxiu

Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Premià de Mar de 32 anys, de nacionalitat espanyola, per la seva presumpta implicació en la crema de 40 contenidors i cinc vehicles a Premià de Mar. Des de finals de juny la policia catalana havia detectat un seguit d’incendis provocats en una zona molt concreta de la ciutat.

El piròman va cremar 40 contenidors i quatre vehicles a altes hores de la matinada, aprofitant que els carrers eren deserts, per evitar ser vist. En el cas dels vehicles, l’autor iniciava el foc pels pneumàtics de les rodes. En un dels casos, el fum tòxic originat va ser inhalat per persones que vivien en un pis just a sobre d’on es van cremar dos vehicles de cop. La parella va ser ingressada a l’hospital i donada d’alta poques hores després. Per altra banda, segons informen els Mossos d’Esquadra, els danys que van provocar aquests incendis en contenidors, vehicles o propietats afectades van arribar a superar els 20.500 euros, a més, en alguns casos, es van registrar fins a una trentena d’incidents en una sola nit.

Els cossos de seguretat van qualificar aquests fets d’elevat risc en considerar que es produïen en zones urbanes amb domicilis propers, a més eren mesos de calor i de risc natural d’incendi. Això va obligar a l’activació d’un dispositiu nocturn per tal de localitzar l’autor.

Finalment, els investigadors van concloure que es tractava d’un home sol i, el passat 8 de setembre, els agents el van identificar a Premià de Mar. Davant tots els indicis recollits durant la investigació l’home va ser detingut el 14 de setembre. El detingut va passar a disposició judicial el 15 de setembre, i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris