diumenge, 22 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Compte enrere per a la campanya viral ‘Lliguem la UE’

Logotip de la campanya

Logotip de la campanya

El proper diumenge 8 de maig, a les 12 del migdia, es dóna el tret de sortida de la campanya Lliguem la UE, una acció viral que, segons els seus impulsors, pretén posar de manifest el descontent ciutadà respecte la crisi humanitària dels refugiats i denunciar “la indolència de les autoritats europees”. Per participar-hi només és necessari emmanillar-se amb una brida, fer-se una fotografia i penjar-la a les xarxes socials amb un missatge reivindicatiu i l’etiqueta #lliguemUE. La fotografia pot ser individual o grupal, i pot ser difosa per qualsevol xarxa social disponible.

L’organització destaca, però, que és indispensable la implicació del màxim nombre de persones per tal que la campanya esdevingui viral i arribi a les autoritats competents. En aquest sentit, també animen a totes les associacions a participar-hi i a fer-ne difusió. Segons recorden, les imatges en les que es mostra un grup de refugiats custodiats i emmanillats amb brides per, posteriorment, ser deportats a Turquia, publicades per ‘La Directa’, han inspirat aquesta acció simbòlica.

Foto: Vicens Tomàs

Foto: Vicens Tomàs

A través d’un comunicat, els organitzadors consideren que els organismes governamentals “tenen el deure de respondre a la voluntat ciutadana”, i per això volen que “de forma modesta però sent conscients de la força del poble” la campanya Lliguem la UE esdevingui una mesura de pressió a les institucions que són les que poden eradicar les clares vulneracions dels Drets Humans que s’estan produint amb els refugiats.

L’organització recorda també que el Director d’Amnistia Internacional (AI) a Europa i Àsia Central, John Dalhuisen, va definir com a “terrible” l’estat en el que viuen els 46.000 refugiats oblidats per les institucions, i ha denunciat que els Estats de la UE “no han fet més que agreujar aquesta crisi en no actuar amb decisió per ajudar a reubicar desenes de milers de sol·licitants d’asil, majoritàriament dones, nens i nenes”. Dalhuisen reclama als líders europeus que actuïn “amb urgència per complir les seves promeses sobre la reubicació i millora de les condicions de les persones refugiades atrapades”.

Els impulsors d’aquesta campanya nascuda a Calella animen a tothom qui es mostri disconforme amb aquesta situació vergonyosa a participar a la campanya a partir del proper diumenge perquè, segons conclouen, “el silenci del poble és l’arma més poderosa de la que disposen els líders de la UE per seguir agreujant un desastre humanitari provocat per ells mateixos”.

1 comentari per a “Compte enrere per a la campanya viral ‘Lliguem la UE’”

  1. […] dels refugiats. Es tracta d’una nova acció en suport a la iniciativa #‎lliguemUE, encetada recentment a Calella. Fins al moment, la campanya ha comptat amb la participació de molts ciutadans […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per