dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dosrius: Un jutge avala el pagament de la quota d’adhesió a l’AMI

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Dosrius ha guanyat el recurs contenciós-administratiu presentat per la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya pel pagament de la quota anual de 2015 a favor de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Segons informen fonts municipals, el jutge ha resolt que els estatuts de l’AMI estableixen el deure de contribuir al sosteniment econòmic de l’entitat i, per tant, com a municipi adherit, aquest ajuntament té l’obligatorietat de fer el pagament d’aquesta quota. En aquest sentit, es puntualitza que el recurs de la Delegació del Govern no era en desacord amb la pertinença de Dosrius a l’AMI, sinó contra al pagament de la quota anual a l’entitat.

El consistori de Dosrius es va adherir a l’AMI l’any 2015, segons va acordar el Ple Municipal del dia 16 de juliol. L’acord es va aprovar amb 7 vots favorables (ERC, La PAC i el GIR), 5 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (PP). Malgrat que la quota anual de Dosrius a l’AMI és de 750 euros, finalment al 2015 es va pagar la meitat perquè l’ingrés es va produir al segon semestre.

La Delegació del Govern Espanyol a Catalunya va interposar el recurs contenciós administratiu a principis de l’any 2016, quan encara exercia de delegada Llanos de Luna. Ara, aquesta delegació disposa de 15 dies per interposar un recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris