diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dotze detinguts per abastir productes falsificats als ‘top manta’

Imatges: M.E.

Imatges: M.E.

Amb la detenció de dotze persones, els Mossos d’Esquadra donen per desmantellada una organització criminal que es dedicava a la importació de productes falsificats des de Turquia per abastir els ‘top manta‘. La investigació es va iniciar el passat mes de maig quan els agents del Grup de Multireincidents de Barcelona van començar a indagar en l’activitat d’un grup que operava a la capital catalana. Aquesta organització es dedicava a la falsificació, comercialització, importació, exportació, distribució i compra-venda al detall a l’engròs de productes falsificats de conegudes marques comercials. Es calcula que subministraven mercaderia a una part important dels manters de Barcelona.

Els investigadors van poder identificar els subministradors més importants, un primer esglaó a Mataró i, finalment, van acreditar que des de Turquia s’enviava mercaderia a l’engròs en grans contenidors fins a Huelva per distribuir-les posteriorment a d’altres intermediaris que ho venien finalment als venedors ambulants del “top manta” a tot l’Estat espanyol. Els integrants del grup es dedicaven a importar la mercaderia ja falsificada, i també feien rèpliques del producte original de marques conegudes estampant amb tècniques avançades la seva marca o distintiu.

.

.

Durant un operatiu policial realitzat el passat 23 de setembre, els agents van detenir els principals membres de l’organització. També van registrar dos domicilis de Barcelona, on van intervenir una màquina de serigrafiar, 1.150 samarretes, 145 bosses de mà, rotllos de vinil, milers d’etiquetes de marca, 220 rellotges, 250 sabatilles esportives, jaquetes de marca i diners en efectiu. Al Maresme van registrar un domicili particular, un magatzem i una botiga d’alimentació. En les entrades i escorcolls de Mataró els agents van localitzar 200 samarretes de diferents equips de futbol, una màquina de cosir industrial per enganxar etiquetes als productes tèxtils i 900 euros en efectiu. Els registres a Huelva van ser a càrrec de la policia espanyola, i els agents van intervenir 5.000 peces de roba i calçat, entre d’altres productes falsificats.

Els dotze detinguts – deu senegalesos, un espanyol i un turc, van passar a disposició judicial el 25 de setembre en diferents partits judicials i van quedar en llibertat amb càrrecs, per la seva presumpta pertinença a organització criminal, delicte contra la propietat industrial i per la venda a l’engròs. Els investigadors calculen que l’organització abastia a gran quantitat de venedors ambulants del “top manta” a Barcelona. La policia dóna la investigació per tancada però no descarta que es produeixin noves detencions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris