dijous, 05 de desembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Festimatge 2016 arrenca amb xifres rècord

Imatge: Festimatge 2016

Imatge: Festimatge 2016

Un any més Calella esdevindrà el punt de trobada i lloc de referència pels amants del cinema i la fotografia gràcies al Festimatge que se celebra de l’1 al 24 d’abril. El festival aplega tres certàmens relacionats amb la imatge: la 43a edició la Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm, la 40a edició del Trofeu Torretes de Fotografia i la 22a edició Trofeu Torretes de Curtmetratges.

Segons avança l’organització, les xifres del Festimatge 2016 són de rècord perquè enguany hi haurà al voltant de 5.650 fotografies a concurs – més de 800 exposades – i 635 curtmetratges optant a premis, 102 dels quals seran projectats durant el certamen.

El festival d’enguany arrenca aquest divendres a les 9 de la nit, i ho farà amb la projecció d’un videomaping a la façana de l’Ajuntament Vell. A continuació s’inaugurarà l’exposició principal d’aquest certamen, la dedicada als 50 anys de l’entitat organitzadora, Foto Film. La mostra fotogràfica porta per títol ‘Foto Film Calella, 50 anys creant imatges‘ i es podrà veure a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell.

Una de les novetats d’enguany té a veure amb una col·laboració amb Cinema Rescat. Es podrà veure el film “Un pantalón para dos”, una cinta feta l’any 1935 i que es va estrenar el 1936 tenint una important repercussió. Ara es podrà veure digitalitzada i amb l’actuació d’un pianista el dissabte 23 d’abril a la Sala Mozart.

Una altra cita important amb el Festimatge 2016 serà la projecció d’un documental sobre la vida de Josep Maria Queraltó. El conegut col·leccionista de material de cinema és un habitual del Festimatge i fa dues setmanes va estrenar el seu documental «Josep Maria Queraltó, a la recerca d’un somni» a Barcelona. Ara, però, es podrà veure a Calella diumenge 17 d’abril a les 18h a la Sala Mozart.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per