dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Festimatge reestrena una pel·lícula muda del 1935

Assaig al piano | Festimatge 2016

L’assaig al piano | Festimatge 2016

El Festimatge 2016, que finalitza aquesta edició el proper cap de setmana, projectarà aquest dissabte ‘Un pantalón para dos’ de Miquel Iglesias i Bonns. La cinta, rodada l’any 1935, no s’ha vist més des que al febrer de 1936 va participar en el primer Concurs de Films d’Argument, on va obtenir diversos premis.

La pel·lícula ha estat restaurada i digitalitzada gràcies a la secció de 9,5 de Foto-Film Calella, amb la supervisió d’Encarnació Soler. La reestrena, que forma part de la sessió de Cinema Recuperat, tindrà lloc el proper dissabte 23 d’abril, a les 5 de la tarda, a la Sala Mozart de Calella. En tractar-se d’una pel·lícula muda, la projecció anirà acompanyada per la música en directe del pianista Paul Perera, com es feia abans.

Per altra banda, aquesta nova edició del Festimatge acaba el proper diumenge 24 d’abril. Aquest darrer cap de setmana es celebra també la 43ena Trobada Internacional de Cinema 9,5 que comptarà amb el Mercat del Col·leccionista de Cinema i el concurs de 9,5. Diumenge se celebrarà l’acte de cloenda, en el qual es lliuraran els Premis d’Honor del Festival i els Trofeus Torretes de Fotografia i Curtmetratge. També es podran veure totes les fotografies guardonades i es projectarà el film guanyador del Trofeu Torretes de Curtmetratges, a banda d’altres sorpreses que està preparant l’organització.

‘Un pantalón para dos’

Dos joves bohemis són convidats a una festa de l’alta societat per una amiga, filla del magnat. La seva migradesa econòmica els ha obligat, just el dia abans, a empenyorar l’única pertinença de valor: els pantalons d’un ells. Es troben en un dilema: com anar a la festa dues persones i només uns pantalons? Aquesta situació i l’assistència a l’esmentada festa, posarà els joves en situacions compromeses, malentesos i enrenous, de les què finalment i amb el seu enginy, se’n sortiran. O potser no…

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per