divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arxiven la desviació pressupostària del Rengle

Foto: pumsa.cat

Foto: pumsa.cat

La Fiscalia d’Àrea de Mataró-Arenys de Mar ha decretat l’arxiu de les diligències d’investigació sobre la contractació i execució de les obres de construcció de l’Edifici d’El Rengle en no trobar indicis de delicte. La Fiscalia havia obert les diligències el passat mes de novembre arran d’una denúncia presentada per l’Oficina Antifrau de Catalunya. El consistori ha tingut coneixement de l’arxivament mitjançant una comunicació de la mateixa Oficina Antifrau.

Segons informa l’ACN, l’edifici El Rengle, construït a Mataró entre 2007 i 2010, es va pressupostar per 18,1 milions d’euros. Finalment, el cost total va ser de 26,3 milions. Aquest elevat desviament pressupostari va arribar a l’Oficina Antifrau l’any 2012. Dos anys més tard, Antifrau va elevar aquest cas a Fiscalia en detectar-hi presumptes “irregularitats en els procediments de contractació i execució” de les obres.

El text signat pel Fiscal Jefe de l’Àrea, al qual ha tingut accés la nostra Redacció, manifesta que el conjunt d’irregularitats ‘lleus’ no sumen o conformen una irregularitat ‘greu’ a resoldre per la via penal, motiu per al qual decideixen arxivar les diligències.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per