diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘El més important és que anem contents a treballar’

Blanca

Blanca Calafell

Blanca Calafell Albó és una jove argentonina de 19 anys que viu a Alemanya. Actualment, treballa com a redactora on-line i traductora d’articles pel bloc de Holidayguru.es, filial a Espanya de Urlaubsguru.de, que compta amb més de 5 milions de seguidors a través de les xarxes socials. A través d’aquesta entrevista volem saber algunes coses sobre la seva feina a Alemanya, i esbrinar una mica com viu una maresmenca al món.

Per què vas decidir anar a viure i treballar a Alemanya?
Alemanya sempre ha sigut un país m’ha cridat l’atenció. Parlo l’alemany des del 2014 i, aprofitant les oportunitats laborals que ofereix el país, vaig pensar donar-li una oportunitat per poder desconnectar una mica de la quotidianitat de casa i provar noves experiències a l’estranger.

Ha estat difícil l’adaptació a una cultura tan diferent?
L’adaptació a la cultura alemanya ha estat mínimament fàcil. La barrera lingüística no és cap problema, ja que la gran majoria dels alemanys parlen l’anglès perfecte. Tot i així, les diferències més notables entre els alemanys i els catalans són amb el caràcter; comparant, nosaltres som molt més oberts.

.

.

Què ens pots explicar sobre Urbalubsguru.de?
Urlaubsguru.de és una start-up fundada l’agost de 2013 per dos joves emprenedors alemanys de menys de 30 anys. Aquesta empresa s’ha convertit en un dels blogs més famosos d’Alemanya i amb presència a 12 països i 3 oficines a Holzwickede (Alemanya), Viena i a Rio de Janeiro. L’objectiu de l’empresa és buscar les millors gangues turístiques perquè la gent no hagi de perdre temps fent-ho. Nosaltres us ho donem tot mastegat!

Com evoluciona la seva filial a Espanya, Holdayguru.es?
Entre les diverses filials d’Urlaubsguru.de, l’espanyola és de les que millor funcionen. A Espanya, Holdayguru.es es va fundar el març de 2014 i la filial és cada cop més coneguda tot i que estem treballant dur per aconseguir cada cop més seguidors.  Tenim més de 350.000 fans a Facebook, més de 14.000 subscriptors a la newsletter…

Quin criteri seguiu per buscar gangues turístiques?
Els articles d’ofertes que publiquem estan escrites com a recomanacions personals en primera persona (guru), no com a un anunci. Per tal de buscar les millors ofertes, tenim la Country Manager encarregada d’analitzar quins són els articles que més gent ha llegit o ha actuat posant “m’agrada”, “compartir” o “etiquetar”. Nosaltres actuem d’acord amb les actuacions dutes a terme pels usuaris. I les millors ofertes es troben rastrejant contínuament pels buscadors que utilitzem: Skyscanner, Trivago, Momondo, Groupon, Let’s Bonus, etc.

Com s’explica el seu ràpid creixement internacional?
L’èxit internacional és donat per la bona rebuda que va tenir Urlaubsguru.de a Alemanya, per la publicitat que s’ha fet de la marca, per l’aposta a les xarxes socials, creació de concursos i òbviament, la publicació d’ofertes realment úniques.

Quina és la filosofia de l’empresa amb el personal?
A les oficines d’Urlaubsguru.de s’aposta per un ambient de treball molt desenfadat. La filosofia amb el personal és que ens ho hem de passar bé per treballar. Per això comptem amb un futbolí, una diana, una cistella de bàsquet, etc. i, en qualsevol moment, et pots aixecar i anar a jugar. Tenim també fruita, cafè i aigua gratis tot el dia, i cervesa gratis a partir de les 4 de la tarda (benvinguts a Alemanya!). Seguim metodologies laborals inspirades en Google, Facebook, YouTube, entre altres.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
El què més m’agrada de la meva feina és sens dubte l’ambient que es respira a l’oficina, totes les activitats que es fan per mantenir el personal unit, i el fet que el més important és que anem contents a treballar.

Quins són els teus projectes propers que més t’il·lusionen?
Els projectes personals que més m’il·lusionen són entre altres, acabar la carrera de Direcció Hotelera, seguir viatjant pel món, seguir formant-me com a persona i aprendre llengües noves.

Entrevista: Ramon Texidó | Fotos: B.C.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris