diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El municipalisme aposta per acollir refugiats

Imatge: ACM

Imatge: ACM

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha fet arribar una carta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i una altra al comissari d’immigració europeu, Dimitris Avramopulos, en nom dels més de 900 municipis catalans associats. En la seva carta, Buch mostra la predisposició dels consistoris catalans a col·laborar “en tot el necessari” per donar acollida als refugiats que arriben a Europa, fruit de la guerra de Síria.

Des de l’entitat municipalista es considera que davant la situació actual que viu el continent europeu amb l’arribada de milers de refugiats de guerra, els municipis es volen posar a disposició de les institucions autonòmiques, estatals i europees per donar resposta a les necessitats de les persones refugiades. El president de l’ACM subratlla que “el municipalisme no dóna mai l’esquena a la realitat i a les necessitats de les persones, i menys encara en situacions d’extrema necessitat” i, en aquest sentit, reclama actuar de “manera immediata”, “àgil i respectuosa amb els drets humans i els drets fonamentals de les persones”.

L’alcalde premiarenc recorda també que els ajuntaments catalans, coordinats amb la Generalitat de Catalunya, han omplert les fitxes on es demanaven les dades sobre les condicions dels municipis per acollir persones refugiades. Segons Buch, aquest tràmit confirma la predisposició dels ajuntaments per “donar una sortida i esperança a les persones que arriben a les costes europees en condicions precàries i que només demanen una oportunitat”. L’ACM ha enviat un model de carta a tots els ajuntaments de Catalunya perquè traslladin als dos mandataris la seva disponibilitat a col·laborar i donar acollida als refugiats que arriben a Europa.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris