diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Parlament dóna suport a la Declaració del Maresme

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres 30 de març la Declaració del Maresme que la Coordinadora Preservem el Maresme va promoure al mes de maig passat, coincidint amb les eleccions municipals del 24M. El document demana la conversió de l’autopista C-32 Montgat-Palafolls “en la via de comunicació comarcal dels municipis del Maresme, lliure de peatge el 2016”. En aquell moment, tots els grups parlamentaris van subscriure el text i el van presentar però, en coincidir amb la finalització de la legislatura, no va haver prou temps per al posterior debat i votació. El passat mes de gener, el Grup Parlamentari Socialista el va presentar de nou.

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

En el seu conjunt, la Proposta de Resolució s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, a excepció de l’abstenció de Junts pel Sí en el punt 2d, justament el punt que demana el rescabalament de la concessió de l’autopista C32 durant aquest 2016, en considerar que alliberar el peatge aquest any suposaria un cost de 400 milions d’euros, que l’executiu assegura que no pot assumir. L’actual concessió finalitza l’any 2021.

Per la seva banda, fonts del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) del Maresme s’han felicitat per l’aprovació de la proposta, i reclamen que els acords presos s’incorporin al programa de govern i als pressupostos per al 2016. La diputada maresmenca Alícia Romero, que va presentar al mes de gener aquesta proposta, ha afegit que estaran “amatents a l’acció de govern per tal que compleixin els importants acords d’avui que han de permetre millorar la mobilitat a la nostra comarca”.

1 comentari per a “El Parlament dóna suport a la Declaració del Maresme”

  1. […] anys”. El portaveu de Preservem el Maresme ha recordat també que fa uns mesos el Parlament va aprovar la Declaració del Maresme, un document del qual no s’ha tingut cap més […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris