dijous, 23 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Síndic investiga un abocament il·legal de pneumàtics

.

.

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici arran de les informacions publicades segons les quals més de 5.000 pneumàtics s’amunteguen en un terreny situat a la zona del Remei d’Arenys de Mar, en un enclavament boscós limítrof amb el parc natural del Montnegre i el Corredor.

Segons aquestes informacions, es tracta d’un abocador no controlat, situat en una zona de difícil accés on, a més de pneumàtics, s’acumulen altres tipus de residus des de fa més de 10 anys.

Des de l’oficina del Síndic assenyalen que la pol·lució constant que causa la degradació química dels pneumàtics, la seva toxicitat elevada i l’alt risc d’incendi existent generen “un greu problema mediambiental i una important situació de risc per a la seguretat de les persones i els béns”.

A més, amb l’objectiu d’analitzat la situació i l’actuació de les administracions competents, el Síndic ha demanat informació a l’Ajuntament d’Arenys de Mar i al Departament de Territori i Sostenibilitat. També els ha recordat que els municipis tenen competència exclusiva en matèries de protecció del medi ambient, seguretat en llocs públics i disciplina urbanística i que, en aquest sentit, han d’activar de forma imperativa els mecanismes necessaris per garantir la protecció dels béns jurídics corresponents.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris