dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El TEB B guanya el campionat de Catalunya d’hoquei adaptat

.

.

L’equip barceloní del Taller Escola Barcelona, TEB B, després de dues pròrrogues contra l’equip amfitrió El Vilar de Malgrat de Mar, va aconseguir la primera posició en el Campionat de Catalunya d’hoquei que organitza la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) i Special Olympics Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malgrat d’aquest diumenge.

Els 61 jugadors van competir tot el diumenge en un alt nivell de joc en un dels esports més espectaculars que fomentem durant tot l’any i és l’únic que està totalment adaptat. Els partits tenen una durada total de 27 minuts i estan dividits en tres parts de 9 minuts, les quals es divideixen en tres parts de tres minuts. El stick que utilitzen és de fusta i acabat amb un tac de resina i no en forma de J com el de l’hoquei patins. Una altra diferència, és la utilització d’un disc d’espart recobert de pell i en forma de dònut que fa possible poder posar el stick dins i fer-lo lliscar fàcilment per la pista.

En els diferents partits que es van disputar es van veure moltíssims gols durant tota la jornada que van fer possible la següent classificació amb uns partits molt emocionants: 1. TEB B (Barcelona), 2. El Vilar Patí Malgrat 3. TEB A (Barcelona), 4. Flor de Maig (Cerdanyola del Vallès) 5. GSIS-Barcanova (Barcelona) 6. Sant Tomàs Parmo/Patí Voltregà (Osona).

.

.

Un dels moments més emotius va ser quan va sortir a la pista la jugadora del Vilar, Sebastiana Baeta. Ella va ser l’esportista que va disputar la prova adaptada animada i aplaudida per tot el públic i abraçada pels seus companys quan va aconseguir acabar el eslàlom amb la seva cadira de rodes manejant el disc i el stick. La Sebastiana va demostrar un gran esperit de superació i esforç. De la mà del president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, va rebre la seva merescuda medalla. En cada competició tenim les proves adaptades per tal que tots els esportistes indiferentment del seu grau de discapacitat puguin participar en els campionats.

La representació institucional a l’entrega dels premis per equips es comptar amb la presència de l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, a més de diferents regidors del consistori, Joan Morell en representació de l’àrea d’esports de la Diputació de Barcelona, Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL, i diferents membres de la junta directiva.

A més del Campionat de Catalunya d’hoquei, el Club Tennis Malgrat havia d’acollir el Campionat de Catalunya de tennis però l’organització i l’Ajuntament de Malgrat de Mar van considerar que a causa de les previsions meteorològiques adverses del cap de setmana el més convenient era suspendre el campionat.

Text i fotos: ACELL | Special Olympics

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per