diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El TSJC declara nul el POUM de Sant Vicenç de Montalt

Sant Vicenç de Montalt | Imatge: Google Maps

Sant Vicenç de Montalt | Imatge: Google Maps

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat la nul·litat del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Sant Vicenç de Montalt. L’Ajuntament, que ha informat que va rebre la notificació el passat mes de gener, assenyala que la sentència declara aquesta nul·litat per manca del tràmit d’avaluació ambiental estratègica, així com per atorgar als àmbits del Sot del Camp i de Ca l’Arqué una edificabilitat bruta superior a la mitjana assignada al conjunt de sòl urbanitzable delimitat en tot el municipi.

Davant d’aquesta situació, fonts del consistori han destacat a través d’un comunicat que, tot i que la sentència és contra un acord de la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament, com a codemandat, ha interposat un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem. Per altra banda, les mateixes fonts han subratllat que la sentència dictada no és ferma i, per tant, el POUM continua vigent. El mateix passa amb tot el planejament i gestió urbanística que a la seva empara s’han dut a terme fins ara.

L’alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez (CiU), ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i ha recordat que Urbanisme de la Generalitat de Catalunya va donar el vistiplau al POUM. El proper dimecres, 24 de març, Martínez mantindrà una reunió amb els representants dels grups municipals per tal d’informar-los de les actuacions que el consistori ha dut a terme en relació a aquest assumpte. L’alcalde també ha avançat que proposarà als grups crear una Comissió de seguiment de les actuacions que es puguin emprendre a partir d’ara.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris