dilluns, 19 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Experiència Astral

.

.

Aquella placeta sempre estava plena de mainada cridant, corrent i jugant. Els més petitons, protegits sempre pels pares, portaven pa dur i blat de moro per donar de menjar als coloms que s’aglomeraven al terra. Els benjamins corrien pel mig dels animals per fer-los volar en fragorosa estampida i pujaven i baixaven pel tobogan, la bola i el pont de ferro que presidien aquella plaça. Elles jugaven en un racó a l’elàstic, aquell joc de dos grups en el qual l’agilitat i la coordinació de peus i salts són imprescindibles per poder pujar de nivell, gaudir i guanyar.

.

.

La Margarida, bruna, esquelètica i àgil era la que habitualment salvava a les seves companyes de grup. Aquell dia, inesperadament, la Margarida es va sentir molt estranya. Va seure al banc de pedra que hi havia a prop. Allà, una opressió, un estat d’esgotament extrem, es van apoderar d’ella, deixant-la paralitzada i muda. Va ser com si se sentís presonera a dins d’un cos, com si tot el seu món s’hagués aturat de cop. No obstant això, alguna cosa l’alliberava de qualsevol mal. Els sons se sentien lluny, sense baluerns ni histrionismes, sonaven gairebé harmònics. Els moviments de tot esser viu present en aquell instant i lloc eren lents i suaus. La seva ànima, amb ulls i orelles, de forma amorfa però consistent, volava lliure i lleugera per sobre dels caps d’amigues, nens, pares, coloms, i dels gronxadors. Tot ho veia en un moviment serè des d’allà dalt, com si fos un dron, aliena a aquell món de mainada i jocs, i a aquella plaça on anava cada dia.

.

.

Sobtadament va sentir com si hagués baixat de cop d’una atracció de fira alta i ràpida, i a més amb una làpida de formigó a sobre.

– Margarida, Margarida! Què et passa? -li van preguntar les seves amigues.
– Eh? Res, res -va contestar ella tímida i capficada en si mateixa.

En aixecar-se, confusa, va retornar al joc com si res, sense parlar amb ningú. A poc a poc va començar a reprendre la seva consciència. Consciència? I qui pot constatar que aquell no va ser el més cert i veritable moment d’íntima consciència que ha pogut viure en tota la seva vida?

Feluca Díaz Cuyàs

Imatges: YouTube

2 comentaris per a “Experiència Astral”

  1. Vicente ha dit:

    Muy sorprendido por este nuevo giro que he visto y leído, enhorabuena y adelante. Un saludo Vicente

  2. feluca Grancanaria ha dit:

    Muchas gracias Vicente,
    Quedo profundamente agradecida por tu comentario.
    Un saludo.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris