dilluns, 19 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Extingit l’Incendi a la planta de residus

Foto: Consorci

Foto: Marga Cruz

Sobre les 7 de la tarda d’aquest divendres s’ha aconseguit apagar i controlar l’incendi que s’ha originat, a dos quarts de 4 de la tarda, a la fossa de rebuig de la planta del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSU), situada a Mataró. El foc ha arrencat tot just quan un camió d’una empresa privada ha abocat restes vegetals i, pocs segons després, els treballadors de la planta han detectat els primers símptomes de fum dins la fossa de rebuig.

Segons informen des del CTRS, de seguida s’ha activat el protocol de seguretat i s’ha avisat als bombers, i en poc menys de 10 minuts s’hi han presentat les primeres dotacions per començar les tasques d’extinció. No hi ha hagut cap ferit, ni cap intoxicació per inhalació de fum donat que s’ha actuat amb rapidesa i seguint els protocols de seguretat de la Planta. Per altra banda, tampoc cal lamentar danys significatius a les instal·lacions de la planta.

Hores d’ara es desconeixen les causes exactes de l’incendi i encara no es poden determinar, segons ha manifestat Pep Colàs, cap de bombers de la Regió Nord de Barcelona i coordinador de tot l’operatiu d’extinció del foc.

Aquesta nit algunes dotacions de bombers fan guàrdia a la Planta del Consorci, amb caràcter preventiu, per tal de poder actuar amb rapidesa en l’hipotètic cas que hi hagués alguna revifada des d’algun racó de la fossa de rebuig.

Des del CTRSU del Maresme han destacat la rapidesa amb què han actuat els treballadors de la planta, i la manera en què s’han afrontat els treballs d’extinció per part de les tretze dotacions dels bombers que hi han treballat, provinents dels parcs de Mataró, Tordera i Castellar del Vallès.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris