diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ACA inspecciona rius i rieres per reduir el risc de desbordaments

Tram de Torrent Roig (Cabrils) | ACA

Tram de Torrent Roig (Cabrils) | ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està inspeccionant rius i rieres del Maresme i Vallès Oriental pels danys ocasionats durant l’episodi de pluges intenses d’aquesta setmana. Inspectors de la demarcació territorial de Barcelona estan realitzant un seguiment dels àmbits afectats, en col·laboració amb els consistoris dels municipis afectats, per avaluar els trams fluvials que requeriran actuacions extraordinàries urgents per recuperar la correcta dinàmica fluvial dels rius.

Aquestes actuacions, que es duran a terme de manera coordinada amb els ajuntaments, van encaminades a detectar possibles acumulacions de vegetació que puguin alterar la lliure circulació de l’aigua en cas de noves pluges. L’objectiu és reduir el risc de desbordaments en cas que es tornin a produir tempestes com les dels darrers dies.

L’ACA ha informat que un cop s’hagi fet un inventari dels danys actuarà en aquells llocs que es defineixin tècnicament com a prioritaris. Les mateixes fonts han explicat que el finançament d’aquestes actuacions serà extraordinari i es farà amb càrrec al pressupost de contingència de l’Agència.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris