diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Investiguen les causes de l’explosió a Premià de Mar

.

.

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb 15 dotacions a Premià de Mar, on aquest diumenge, sobre un quart de 9 del matí, s’ha produït una explosió en un bloc de pisos de set plantes. La deflagració ha afectat tota la segona planta i parcialment la tercera d’un edifici situat al Gran Via de Lluís Companys 196-198. El foc ha afectat dos pisos de la segona planta i, parcialment, els pisos superiors. Els Mossos d’Esquadra han obert la investigació per tal d’esclarir els fets però, a hores d’ara, no estan determinades les causes de la deflagració i el posterior incendi.

Com a conseqüència de l’explosió hi ha hagut una víctima mortal – la identitat de la qual encara es desconeix – i 17 ferits de diversa consideració. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat 10 unitats, 1 unitat de comandament i 1 helicòpter medicalitzat. Segons el balanç actualitzat hi ha un ferit crític i 2 greus (traslladats a l’Hospital Vall d’Hebron i a l’Hospital de Can Ruti), 1 menys greu (evacuat a l’Hospital de Can Ruti) i 13 ferits de caràcter lleu. Algunes de les persones ferides de caràcter lleu han estat derivades a centres hospitalaris de Mataró i Badalona, mentre que d’altres s’han donat d’alta in situ.

Foto: @jordi_bravo

Foto: @jordi_bravo

El bloc sinistrat, amb set plantes i tres pisos per planta, ha estat evacuat completament. També s’han evacuat dos edificis del costat: un de la Gran Via (192-194) i un altre del carrer Unió. Els veïns de l’edifici on s’ha produït la deflagració no podran passar la nit a casa. Tampoc ho podran fer parcialment els veïns de l’edifici del costat; mentre que els veïns del carrer Unió sí que ho podran fer.

Els Bombers de la Generalitat han revisat l’estructura de l’edifici – que ha quedat molt malmesa -, i han realitzat l’apuntalament d’emergència. Posteriorment, han fet sanejament, tot retirant els elements amb perill de caiguda. Està previst que al llarg de la tarda els Bombers entrin als pisos per recuperar objectes personals de primera necessitat. L’Ajuntament de Premià de Mar ha habilitat el pavelló poliesportiu municipal per acollir les persones desallotjades que així ho sol·licitin. A hores d’ara es desconeix el nombre exacte d’evacuats.

Per altra banda, el conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat de l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, es reuniran sobre les sis de la tarda al mateix poliesportiu per valorar els fets. A la reunió també assistiran el director de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, tècnics de Bombers, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, així com membres del consistori. L’Ajuntament de Premià de Mar ha decretat tres dies de dol per l’explosió mortal d’aquest matí.

2 comentaris per a “Investiguen les causes de l’explosió a Premià de Mar”

  1. […] Aquest dijous han arribat els primers camions amb el material necessari per apuntalar l’edifici de la Gran Via 196-198 de Premià de Mar que, diumenge passat, va patir una forta explosió que va causar una víctima mortal i 17 ferits. […]

  2. […] tres darreres famílies que van ser desallotjades del bloc de pisos afectat per l’explosió del passat 18 de setembre a Premià de Mar i que encara no havien trobat habitatge, han rebut aquesta setmana les claus dels […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris