diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘JMQ, a la recerca d’un somni’, al Festimatge

Imatge:

Imatge: ‘JMQ, a la recerca d’un somni’

La Sala Mozart de Calella acollirà el proper diumenge 17 d’abril, a les 18 hores, la projecció del documental ‘JMQ, a la recerca d’un somni‘ sobre el col·leccionista Josep Maria Queraltó. Aquest serà un dels plats forts del Festival de la Imatge de Calella (Festimatge) aquest proper cap de setmana.

Queraltó és un amant del festival calellenc, en el que col·labora des dels seu inicis amb l’exposició de peces de la seva col·lecció. L’any 2013, el Festimatge va comptar amb les més important de totes aquestes exposicions a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell ‘De les ombres al film‘, on Josep Maria Queraltó acostava al públic una part d’aquest món suggeridor d’aparells i objectes decisius en el naixement del setè art, autèntiques joies que formen part de la seva col·lecció, una de les col·leccions privades de cinema i audiovisuals més importants d’Europa.

Josep Maria Queraltó (JMQ) ha assolit una extraordinària col·lecció d’objectes relacionats amb el cinema i el món de l’audiovisual, més de 20.000 peces. En el documental “JMQ, a la recerca d’un somni”, mitjançant aquestes peces es fa un recorregut per la seva vida i l’evolució tècnica del setè art. Més de trenta entrevistats de diferents nacionalitats veuen la necessitat de convertir la col·lecció en un gran museu pedagògic i lúdic del cinema i de l’audiovisual, o el que és el mateix fer realitat el somni de JMQ.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris