dijous, 05 de desembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘La música és Foliecitat’

La Folie és una banda formada per la Paula Giberga, veu i lletrista; Andreu Roig, guitarra i compositor; Bernat Fisas, bateria; Gerard Cassola, baix elèctric i Ferran Badal, flauta travessera i saxo. Acaben de publicar el seu primer disc amb el títol Traficants de somnis fruit del primer premi del concurs Track Vendrell 2015. La presentació del disc serà el dia 10 d’abril a les 20 h a la Sala Apolo 2 de Barcelona.

.

.

Ferran, des de quan teniu aquesta formació definida?
Tot i que La Folie va començar la seva trajectòria a l’any 2012, la formació actual es va consolidar fa tant sols un any. Jo vaig ser l’última peça del projecte per aportar el color melòdic per a les composicions del grup.

Defineix el vostre estil musical.
Com que l’estil és divers (soul, funk, pop, reggae…) podem dir que la paraula i el contingut de les cançons és el nostre segell més representatiu; paraules carregades de missatges que defugen de tòpics i busquen la sensibilitat de l’oient.

Ja que us dieu “La Folie”, on està la vostra “bogeria”?
Segurament la nostra més gran “bogeria” té a veure amb els estils musicals, ja que gairebé en tots els temes podem entreveure influències diverses i no ens encasellem en cap context; una follia d’estils i gèneres!!

.

.

És el primer CD, què hi trobarem en el disc?
A Traficants de Somnis hi trobareu la rauxa adolescent d’un grup que emergeix i que a poc a poc madura en les composicions, les lletres i les temàtiques de les seves cançons. El missatge d’aquestes cançons va carregat d’emocions, d’experiències i de somnis. Creiem que tothom s’hi pot sentir força identificat. Al cap i a la fi, tots hem passat per processos de soledat, ruptures, pèrdues, davallades, i també moments d’absoluta felicitat.

Dóna’ns un bon motiu per descobrir-vos el dia de la presentació del disc.
És una ocasió única de veure’ns amb tota la plenitud, no us ho podeu perdre! Per a aquesta ocasió comptem amb totes les col·laboracions musicals que van formar part de la gravació del CD: el quartet de corda Ubuntú, les percussions de Cento Toca, el piano de Néstor Giménez, els coros de Àngela Furquet i Clara Fiol, el cor Gospel de Cabrils i la veu de Joan Rovira.

.

.

A part de la música, quina altra part de la cultura us agrada explorar?
El teatre és una de les vessants que més ens atrau. A més, el Bernat i la Paula formen part del grup de teatre de La Palma i han actuat en diverses obres. Això ha ajudat a donar forma als nostres directes, també. Creiem important basar-nos en conceptes interpretatius a l’hora de transmetre el missatge de les nostres cançons.

En quins projectes esteu treballant?
El proper més de juny gravarem en el cd del grup de Percussions tradicionals del Prat. Estem en vies de gravar el nostre segon videoclip i estarem tocant a Barcelona (St. Andreu), el Vendrell, Granollers, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Conesa… Tot plegat només comença!

Quins objectius a curt termini teniu previstos?
Actualment ens plantegem donar-nos a conèixer arreu del nostre país i poder fer feliç a tots aquells que ens escoltin en els nostres concerts.
Com en l’inici de qualsevol projecte cal tenir paciència, però a nosaltres ens acompanyen la serenor i, a la vegada, les ganes de menjar-nos el món a cada passa que donem.

Què et suggereix la paraula: MÚSICA?
La música és emoció en estat pur. Si no la sentíssim tan endins, seríem incapaços d’expressar-la com ho fem. A més, és una connexió directa amb els nostres records, té una capacitat increïble de remoure allò que creies oblidat, tant les coses bones com les dolentes. I al cap i a la fi això és pur aprenentatge.

Sens dubte, la música és FOLIEcitat!

Moltes Felicitats i moltes gràcies!

Entrevista: Susanna Tortosa i Tudela | Fotos: Patrícia Burrieza

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per