dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ACA aporta el primer ajut a Cabrera de Mar pels efectes dels passats aiguats

Foto: Aj.

Foto: Aj. Cabrera de Mar

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat a l’Ajuntament de Cabrera de Mar que aportarà un primer ajut econòmic de 50.000 euros per tal de pal·liar els efectes dels aiguats registrats els passats 12 i 13 d’octubre.

La resposta de l’ens responsable del manteniment de les lleres dels rius i rieres de Catalunya arriba després que el consistori cabrerenc – conjuntament amb el de Cabrils – exposessin recentment la seva preocupació per no tenir constància de cap actuació de l’ACA en el temps transcorregut des de l’episodi de fortes pluges. En aquest sentit, els dos municipis maresmencs van emetre un comunicat conjunt en el qual destacaven que els danys ocasionats ja estaven quantificats i que no eren assumibles per les respectives arques municipals. Ambdós municipis van demanar ser declarats com a zona catastròfica juntament amb Vilassar de Mar i Premià de Mar després dels aiguats.

Des del consistori de Cabrera de Mar consideren que aquesta és “una primera passa” però “insuficient” per fer front a la situació. El mateix Ajuntament creu necessària una actuació en dues fases: una primera d’emergència i una segona en què es planifiquin les inversions necessàries per restablir totes les rieres i torrents, que a Cabrera va provocar importants desperfectes als camins de sorra, amb especial incidència a la zona agrícola.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris