diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malgrat digitalitza els 38 anys d’història de la revista ‘Som-hi!’

Un exemplar del 'Som-hi!'

Un exemplar del ‘Som-hi!’

La revista malgratenca ‘Som-hi!’ ha estat digitalitzada i, en pocs dies, es posarà a l’abast de tothom. Tots els números d’aquesta publicació, nascuda al 1977 i desapareguda al 2015, han estat digitalitzats i podran ser consultats a partir del proper diumenge 30 d’octubre.

El Servei d’Arxiu Municipal ha dut a terme la digitalització dels 38 anys de publicacions del ‘Som-hi!’ amb un doble objectiu. D’una banda, per a preservar la revista en format digital, amb una escanejat de bona resolució, un total de 11.236 pàgines, distribuïdes en 423 números. D’altra banda, facilitar-ne l’accés i consulta, perquè es puguin fer cerques de manera quasi instantània.

Així, el Som-hi!, des del primer número d’octubre de 1977 al darrer de l’estiu de 2015, es podrà consultar per l’espai web de l’Arxiu Municipal a partir del proper diumenge, i formarà part de la resta de premsa malgratenca digitalitzada. Malgrat de Mar disposa de premsa local des de 1915 i, actualment, es pot consultar, digitalitzada, a través de l’esmenta espai web. Des de fa anys, revistes com ‘Germanor’, ‘La Falç’, ‘Nou Sentir’, ‘La Voz’, etc. estan a l’abast de tothom.

Taula Rodona

Coincidint amb aquesta iniciativa digital, la Sala d’actes de l’Arxiu Municipal acollirà el mateix diumenge 30 d’octubre, a les 12 del migdia, una taula rodona sobre el “Passat, present i futur de la premsa local i comarcal”. L’acte, que serà conduït pel fotògraf malgratenc Vicens Tomàs, comptarà amb la participació de Lluís Gendrau, periodista i director editorial del Grup Enderrock i de Jordi Martínez, periodista i expert en Comunicació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris