dilluns, 19 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Manifest en defensa de Les Banyeretes

Foto: Aj.

Platja de Sant Pol | Foto: Aj.

Veïns, naturalistes i diferents Grups i Associacions relacionades amb el Medi Natural de tot el país, signem un Manifest en defensa de Les Banyeretes per denunciar la problemàtica creada amb la Platja canina de Sant Pol de Mar i per demanar les mesures necessàries per a la protecció dels corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) de la zona.

Durant tot l’estiu hem seguit amb preocupació els moviments i declaracions publicades a diferents mitjans de comunicació per part de l’equip de govern municipal i constatem que ha hagut un ús inapropiat dels mateixos per part dels representants de l’ajuntament (amb finalitats purament propagandístiques) amagant i silenciant les veus contràries, i majoritàries, que es posicionen en contra de la prova pilot encetada (Zona de bany en companyia de gossos) a la platja de Les Banyeretes. Ens hem sentit menystinguts i oblidats en tot moment tot i aportar elements científics i socials més que suficients, i així ha acabat reconeixent el mateix equip de govern, per demanar la fi de la prova i les mesures necessàries per redreçar la situació, no traslladar-la.

No deixa de ser paradoxal que es vengui aquesta prova com “tot un èxit” quan s’ha demostrat un fracàs i despropòsit des del primer dia i fins avui. Al Manifest que adjuntem s’explica la situació creada i les mesures demanades a l’equip de govern municipal que han estat silenciades.

Demanem que la problemàtica no segueixi menystinguda o minimitzada per part dels mitjans de comunicació, més quan són molts els municipis que volen imitar la prova pilot emparant-se en una fals èxit, i quan es preparen importants mobilitzacions i accions legals al respecte.

Javier Romera Cabrera | Sant Pol de Mar

1 comentari per a “Manifest en defensa de Les Banyeretes”

  1. M Montserrat Quintana ha dit:

    És molt important donar difusió a la problemática que s’ ha creat amb la iniciativa a Les Banyeretes.
    Caldrà que salut pública estudii com s’ ha dut a terme tot el procés de desinfecció i manteniment de salubritat de la platja i si és sanitàriament aceptable compartir jocs i bany adults i especialmente nens amb els gossos i els seus orins i excrements.
    Si ha hagut molts propietaris de gossos que no han seguit les normes de civismme recollint els excrements per tota la zona on pasaven i d’ altres que no portaven lligats i i amb morrió gosssos potencialmennt perillosos creant un problema de seguretat per a les persones i, altre cop, especialmente els nens. A més de tota la problemática dels corbs marins coneguda que s’ ha menystingut.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris