dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Masnou posa fil a l’agulla per acabar amb el seu ‘punt negre més important’

Fotos: Aj. Masnou

Fotos: Aj. Masnou

El diputat delegat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, acompanyat de l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, van presentar dimarts passat, a la tarda, a la sala d’actes del Centre d’Empreses Casa del Marquès, el projecte de construcció de la rotonda a la carretera d’Alella (BP-5002), amb el carrer de Rosa Sensat. El projecte té per objectiu reduir la sinistralitat, augmentar la seguretat dels vianants i pacificar aquesta via que rep diàriament el trànsit d’uns 15.000 vehicles.

.

.

Durant l’acte, l’alcalde va destacar la importància del projecte, que vol acabar amb la sinistralitat del “punt negre més important que tenim al Masnou”. Per la seva banda, el diputat delegat de Mobilitat va avançar els trets fonamentals del projecte. La rotonda tindrà uns 28 metres de diàmetre, per a la qual s’hauran de suprimir algunes places a l’aparcament d’Amadeu i, també, s’haurà de modificar el sentit del carrer de Múrcia per aprofitar l’espai de l’entrada a la rotonda. El principal objectiu és reduir els girs a l’esquerra, que són els que comporten més possibilitat d’accidents. Tant el diputat com l’alcalde van remarcar, però, que el projecte no està tancat i que es presentava públicament per poder comptar amb les aportacions de la població.

La rotonda projectada | Font: D.B.

La rotonda projectada | Font: D.B.

Durant les intervencions del públic, diversos veïns van incidir en la importància de la instal·lació de semàfors que protegeixin als vianants i, també, van demanar que es reconsideri el canvi de sentit del carrer de Múrcia, que ja va patir canvis pocs anys enrere.

Les obres compten amb un pressupost de 400.000 euros, que seran assumits en la seva major part per la Diputació de Barcelona. L’equip tècnic que realitza l’estudi calcula que les obres podrien començar a la tardor del 2017 i finalitzar al mes d’abril del 2018.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris