diumenge, 17 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda atura les protestes contra la mesquita

Signatura de l'acord | Foto: A.P.

Signatura de l’acord | Foto: A.P.

L’Ajuntament de Pineda de Mar, les Associacions de Veïns de Can Bel, El Carme i Bellamar i la Comunitat Musulmana de Pineda han signat aquesta setmana un acord per continuar dialogant, durant el termini d’un mes, en relació amb el nou centre social i de culte que es preveu traslladar de l’actual ubicació del carrer Sant Jordi al carrer Eivissa. Aquest projecte compleix amb tota la normativa, però havia creat malestar entre els veïns. El consistori pinedenc ha aconseguit asseure les parts a parlar per evitar qualsevol problema de convivència al municipi.

El document recull que totes les parts intervinents són conscients de la situació creada arran del fet que l’Associació Islàmica hagi adquirit la finca situada al carrer Eivissa, 13 de Pineda, per traslladar-s’hi una vegada realitzades les obres de construcció necessàries. Els signants del document també s’han compromès a constituir una taula de diàleg i treball conjunt, a la qual hi ha convidades també les forces polítiques i entitats de Pineda, per intentar consensuar una solució que comporti el manteniment del bon clima de convivència existent al barri fins el moment.

Foto: A.P.

Foto: A.P.

Per la seva banda, l”Ajuntament de Pineda de Mar s’ha compromès a deixar en suspensió, durant aquest període d’un mes, l’expedient administratiu de tramitació i concessió de les llicències urbanístiques pertinents, de conformitat amb la voluntat de l’Associació Islàmica. Alhora, les Associacions de Veïns es comprometen a suspendre immediatament i durant el termini indicat d’un mes, tota activitat de protesta, recollida de signatures i d’altres actuacions programades i anunciades de mobilització veïnal i presència en actes municipals.

Finalment, el consistori pinedenc encapçalarà, amb la col·laboració de la resta de les parts, els treballs per buscar alternatives d’ubicació i, en el cas que aquestes fructifiquin, d’assumir les despeses que l’Associació Islàmica hagi sufragat fins a la data als efectes d’evitar-li qualsevol perjudici econòmic.

En cas que en el termini indicat d’un mes no s’hagi assolit cap solució consensuada satisfactòria, les parts es comprometen a mantenir una nova trobada per mirar de trobar noves solucions. En cas que no sigui possible, cadascuna de les parts es pugui considerar alliberada per actuar conforme a la legalitat i d’acord amb allò que consideri més convenient per als seus interessos.

Signants

El document ha estat signat per l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el regidor adjunt a l’alcaldia, Francesc Horta, el representant de l’Associació Islàmica del Carme, Ahmed Er Rahmouni Lahlou, el president de l’Associació de Veïns del Carme, Laureano Florido, el president de l’Associació de Veïns Can Bel, Jordi Capdevila i la vicepresidenta de l’Associació de Veïns Bellamar, Montserrat Carbó. A l’acte també han assistit regidors del govern municipal del PSC i CiU i regidors dels grups de l’oposició PSP, ICV-EUiA i C’s.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per