dilluns, 19 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Posen en marxa els nous accessos de la C-32 cap a Mataró

Imatge:

Mataró oest | Fotos: Gencat

Un cop finalitzades les obres de remodelació que s’han dut a terme, els nous accessos de l’autopista C-32 a Argentona i Mataró entraran en servei aquest dissabte 30 de juliol. Segons informen fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, les actuacions, que han comptat amb una inversió de 7,2 milions d’euros, milloren la connexió dels enllaços 99 i 100, cap al centre de Mataró, la C-60, l’Hospital i el centre comercial Mataró Parc.

Les obres també han inclòs la millora de la sortida 99, a Argentona, per afavorir la circulació cap al centre de Mataró des de la calçada en sentit Blanes de l’autopista. Així, s’ha construït una nova rotonda perquè els vehicles que surten de l’autopista s’incorporin a la C-60 en sentit mar, tot arribant a la capital del Maresme a través de la Via Sèrgia. Això ha permès diversificar els punts d’accés a la ciutat des de l’autopista, tot millorant-ne les condicions de servei i facilitant la mobilitat interna del nucli urbà de Mataró i de les poblacions properes.
Enllaç C-60 | Foto: D

Enllaç C-60

Aquesta actuació forma part del pla d’inversions acordat entre l’esmentat Departament i la concessionària Invicat (Abertis).

Segons informa el Departament de Territori i Sostenibilitat, la remodelació a l’enllaç 100 (Mataró Oest) afavoreix la fluïdesa del trànsit, en especial en hores punta, en els moviments en aquest entorn i les connexions amb el tronc de l’autopista:

A la calçada sentit Blanes s’ha construït un nou vial distribuïdor, com a bifurcació de la sortida de l’autopista, que passa a diferent nivell per sota la rotonda de la plaça de França. Així mateix, l’accés a l’autopista en sentit Blanes també s’ha millorat, ja que ha implantat un nou ramal d’entrada des de la rotonda de la plaça de França.
A la calçada sentit Barcelona s’ha desdoblat el ramal de sortida de l’autopista en sentit Barcelona, per incrementar-ne la capacitat i reduir la congestió de vehicles al tronc de l’autopista en hores punta. A més, la rotonda de la plaça de Gran Bretanya ha incorporat un nou ramal d’accés a l’autopista, que s’afegeix al ja existent, que s’ha convertit en un carril directe d’incorporació.
A l’accés al centre comercial s’ha creat un itinerari segregat per al trànsit rodat des de la rotonda de França fins al centre comercial, que discorre pel pont sobre l’autopista entre les rotondes de França i Gran Bretanya. Paral·lelament s’ha construït una nova passarel·la per a vianants que comença entre el final del pont i la rotonda de Gran Bretanya i finalitza al vial perimetral del centre comercial, tot creuant per sobre l’accés existent a la calçada sentit Montgat de l’autopista.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris