diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Primera pedra del nou Espai Cultural alellenc

.

.

Alella va posar aquest diumenge al migdia la primera pedra del que serà el nou Espai Cultural de la població. El nou centre tindrà una superfície de més de 2.000 metres quadrats i comptarà amb una sala polivalent amb grades retràctils i un espai escènic. A més, l’equipament comptarà amb diverses sales destinades a activitats culturals com l’escola de dansa o la sala de música. També es destinarà un espai per a ús social del Casal d’Alella.

L’acte va comptar amb la presència de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, així com el president del Casal, Alberto Garcia, a més dels membres de la junta de l’entitat i socis fundadors del centre, que va néixer ara fa més de quaranta anys. També hi van assistir el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joaquim Ferrer, i la delegada del Govern a Barcelona, Núria Colomé.

Meritxell Borràs

Meritxell Borràs

Meritxell Borràs va recordar que es tracta d'”un equipament necessari i llargament reivindicat”, que ha d’esdevenir el principal punt de trobada dels veïns, i futur motor de l’activitat cultural i associativa del municipi”. La consellera també va aplaudir la col·laboració entre la Generalitat, l’Ajuntament i l’entitat Casal d’Alella per tirar endavant aquest projecte. Per la seva banda, l’alcalde Francisco va recordar que la feina i l’esforç de moltes persones “finalment prenen forma” i que el nou centre significarà “un salt qualitatiu” en la vida cultural del poble.

.

.

Fonts de la Generalitat recorden que part del finançament del projecte està inclòs en el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) que el departament de Governació destina als municipis. En aquest cas, el projecte ha rebut del PUOSC del període 2008-2012 una subvenció de prop de 717.000 euros .

Fotos: Gencat | Aj. Alella

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris