dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Salt dels wearables cap a la roba intel·ligent

.

.

El passat mes de gener de 2016, en una taula rodona organitzada per Eurecat sota el títol “Smart Services, Smart Production, Smart Textiles”, es pinzellava la idea de que rellotges i polseres intel·ligents seran substituïts per tèxtils que inclouran aquesta tecnologia.

Si bé el 2015 es posicionava com l’any dels wearables, amb pantalles de petites dimensions col·locades al damunt del cos que podien mostrar informació sobre un mateix, el 2016 planteja el repte d’integrar-ho directament a la roba de vestir. “La gent està cansada de portar dus polseres o una cinta enganxada al pit, però en canvi tots estem acostumats a portar roba”, va argumentar Óscar Tomico, en la presentació de la taula rodona.

.

.

El resultat final serà un híbrid entre tecnologia i tèxtil que combinarà les dues funcions intel·ligents amb els gustos en la forma de vestir de cadascú.

La tecnologia ha arribat a tal punt, que fins i tot les tendències no només passen per l’ús de la impressió en 3D per al disseny de noves peces de vestir intel·ligents sinó que, a més, ja s’ha desenvolupat un projecte on s’ha fet un escanejat en tres dimensions de l’usuari per poder fer les peces de vestir a la seva mida.

Tot això, combinat amb les tècniques de l’ecommerce, els experts veuen un replantejament de la moda on l’usuari, mitjançant un software, pugui dissenyar la seva pròpia roba. Aquest fet també apunta a noves maneres de produir més sostenibles, ja que actualment fins un 40% de la roba que es fabrica mai es ven.

Vicenç Llobet | vllobet.cat

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per