diumenge, 17 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Pol assegura que no pot aturar l’enderroc de la nau d’Amargant

Foto: G.M.

Foto: G.M.

En una entrevista al programa Bon dia de Ràdio Calella TV, l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CDC), ha admès que el consistori santpolenc no pot aturar el procés d’enderroc de la nau de l’empresa Amargant, obligat per un procediment judicial. Garrido ha assegurat també que l’actual Govern Municipal ha “mogut cel i terra” per evitar un desenllaç que provocaria l’acomiadament de part dels treballadors de l’empresa de materials de construcció. L’alcaldessa de Sant Pol ha lamentat que el consistori tingui les mans lligades i que els requeriments que s’han donat en relació a l’enderroc de la nau d’Amargant han estat per ordre de la Fiscalia.

Per Garrido, és “impensable” que es pugui creure que el consistori santpolenc tingui cap mena d’interès en què es produeixi l’enderroc quan hi ha 80 famílies que viuen dels sous del seu treball a la nau. Segons l’alcaldessa, la denúncia que l’any 2010 va presentar l’exregidora portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Pol, Piedad Jiménez, és el motiu de fons de la situació; tot recordant que aquesta denúncia es va presentar quan la nau s’havia construït el 1997 amb els corresponents permisos tècnics del municipi. “Llavors es parlava d’una autovia, que té uns metres de distància diferents. Evidentment l’Ajuntament ha d’assumir l’error que, potser en aquell moment, no estar prou a l’aguait”, però ha afegit que “si mirem l’autovia del Vallès o del Maresme, hi ha edificacions que estan a tocar i no passa res. Ningú les ha denunciat”.

Montserrat Garrido ha lamentat el que defineix l’exhaustiu i constant seguiment que la Fiscalia ha fet d’aquest procés. Durant l’entrevista a l’emissora calellenca ha insistit que li sorprèn “com hem tingut el Fiscal sobre un assumpte que tindrà unes conseqüències tan greus a nivell humà”. Garrido assegura que li costa d’entendre “que hi hagi hagut aquesta mena d’assetjament sobre una edificació amb poc volum i que no perjudica en res… “. Per últim, l’alcaldessa ha volgut constatar la sensibilitat del consistori amb els treballadors que resultarien afectats per l’enderroc, i ha assegurat que ha convidat al col·lectiu a les reunions que mantindrà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat i amb la consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya.

La plataforma de treballadors d’Amargant ha denunciat la situació i fa prop d’un mes va obrir una campanya de recollida de signatures a través del portal Change.org per evitar l’enderrocament de la nau. Aquesta iniciativa ja ha rebut prop d’un miler d’adhesions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per